Keltuvai „Lynų kelias“ atšventė trejų metų sukaktį

Keltuvai „Lynų kelias“ – Druskininkų kurorto pasididžiavimas. Analogų neturintis turistinis objektas, vienintelis keleivinis lynų keltuvas Lietuvoje. „Lynų kelias“ jungia du turistinius objektus – Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrą AQUA ir žiemos pramogų kompleksą „Snow Arena“. Lyno sistemos įrenginys, skirtas persikelti Druskininkuose viešintiems turistams, kurorto bendruomenei į skirtingas miesto zonas, savo darbą pradėjo 2015 m. lapkričio 27 d. Ir šiais metais sutinka trejų metų sukaktį. „Lynų kelias“ iki šiol stebina patraukliu įvaizdžiu, susižavėjimų ir gerų emocijų gausa.

„Nors dar ne taip seniai – tai buvo grandiozinė, labai drąsi ir išskirtinė idėja, kurią įgyvendinti pasiryžo būtent Druskininkų savivaldybė. Oro gondolų valdymas yra automatizuotas, sistema – kompiuterizuota. Kiekvieną dieną, prieš pradedant darbą, atliekamos nuodugnios apžiūros. Šis objektas tapo traukos centru, džiugina nusidriekusiomis eilėmis – tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais. Sėkmingai vystoma turizmo infrastruktūra, keltuvai ne tik miestui, bet ir valstybei kuria didelę pridėtinę vertę. Turizmo parodose šis objektas pristatomas kaip vienas unikaliausių tokios paskirties įrenginių Lietuvoje, Baltijos šalyse. Šią verslo idėją išvystėme – visapusiškai, džiugu, kad Druskininkai tapo kurortinio miesto pavyzdžiu, įgyvendintomis idėjomis domisi kitų kurortų, miestų, turizmo, verslo sektoriaus atstovai“, - kalbėjo Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Keltuvas keliasi 45-ių metrų aukštyje. Keliantis keltuvais arba kitaip gondolomis, pagamintomis iš skaidraus stiklo – galima grožėtis kurorto apylinkių vaizdais ir Lietuvos upių pasididžiavimo Nemuno vingiais, įspūdinga paukščio skrydžio panorama. Vaizdai – magiškai užburia. „Lynų kelias“ – viena iš ekologinių transporto rūšių, ji neteršia aplinkos ir yra puiki pramoga įvairaus amžiaus žmonėms: šiuo turistiniu objektu žavisi tiek vaikai, tiek suaugusieji. Viso – keturi dešimties vietų keltuvai iš sveikatinimo ir poilsio centro AQUA į žiemos pramogų kompleksą „Snow Arena“ nukelia per 7 minutes, įveikdami 1 km ilgio atkarpą. Vienas keltuvas pritaikytas fizinę negalią turintiems asmenims. Per valandą galima perkelti iki 240 keleivių. Per metus į abi puses persikelia daugiau nei 100 000 keleivių.

Statant keltuvą dalyvavo ir specialistai iš Šveicarijos bei Italijos. Projekto vertė siekia 4 mln. eurų.

Projektą įgyvendino Druskininkų savivaldybė ir įmonė UAB „Kautros keltuvai“, kuri eksploatuoja keltuvus.

Bendrovės „Kautros keltuvai“ direktorius Gintautas Pakusas džiaugiasi, kad „Lynų keliu“ jau persikėlė daugiau kaip 500 tūkst. žmonių. Keltuvai labai darniai papildo Druskininkų kurorto infrastruktūrą. Pagal lankomumą turbūt tai antras gausiausiai lankomas objektas, lankytojų skaičiumi lenkia tik sveikatinimo ir poilsio centras AQUA.

„Praėjo treji sėkmingi, džiaugsmo ir šypsenų pilni, gerą nuotaiką dovanoję darbo metai. „Lynų kelias“ – veikia puikiai, techniškai viskas sklandu. Lankytojų srautas nemažėja. Persikėlimas keltuvu tampa smagia, modernia pramoga žmonėms, trokštantiems įspūdžių, adrenalino, naujų potyrių ir emocijų. Sukurta išliekamoji vertė miestui, pakelta kartelė – toliau stebinti, siūlyti inovatyvius sprendimus, nuolat gerinti miesto įvaizdį“, - G. Pakusui gera matyti, kad šis darbas davė tokius puikius dividendus.

„Bene kiekviena pažintinė ekskursija po Druskininkus prasideda būtent nuo „Lynų kelio“. Keltuvas praskaidrina nuotaiką tūkstančiams Druskininkų svečių. Daugiau nei pusė mūsų lankytojų kalba lenkiškai ir slaviškai. Suprantama, kad lankytojų kontingentas atitinka Druskininkų svečių sudėtį. Be pramogų keltuve ieškančių keleivių, gausus skaičius slidininkų ir kitų, keltuvu kaip transporto priemone, besinaudojančių lankytojų. Naujos ir gausesnės pramogos žiemos pramogų komplekso „Snow arena“ pusėje suteiktų Druskininkų lankytojams ir keltuvo keleiviams dar daugiau žavesio“, - džiugias gaires apžvelgė „Kautros keltuvai“ direktorius Gintautas Pakusas.

Projektas įgyvendintas Druskininkų savivaldybės, Klimato kaitos specialiosios programos ir privataus operatoriaus lėšomis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą