Liaudiškos muzikos kapelą ,,Ūdra ‘‘ jau 10-metį lydi kolektyvo vienybė ir daina


Praėjusį savaitgalį liaudiškos muzikos kapela ,,Ūdra‘‘ šventė gražų 10-ies kūrybinės veiklos metų jubiliejų. Į koncertą, kuris vyko šiltose ir jaukiose Ūdrijos mokyklos patalpose, sugužėjo ūdrijiškiai bei aplinkinių kaimų žmonės. Jų akis džiugino kaimo auksarankių paruoštos floristinės kompozicijos iš javų varpų, gėlių ir įvairių žolynų.
Liaudiškos muzikos kapelos ,,Ūdra‘‘ jubiliejus sutapo su žemdirbių ir senjorų pagerbimo švente.
Pasveikinti „Ūdrą“ ir pagerbti senjorus bei žemdirbius atvyko svečiai: Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, Alytaus rajono savivaldybės Krokialaukio seniūnas Rimas Jarmala, Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Eglė Sereičikienė, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos Ūdrijos skyriaus vadovė Janina Vaicekauskienė ir bibliotekininkė Rita Karpičienė, Užubalių bendruomenės pirmininkė Filomena Lazauskienė.
Renginys prasidėjo iškilmingu naujo derliaus duonos padėjimu ant stalo: ant lininio rankšluosčio atneštą duonelę iš Ūdrijos bendruomenės pirmininko Algio Malaškevičiaus rankų priėmė Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas. Meras tarė sveikinimo žodį.
Šventinį koncertą pradėjo liaudiškos muzikos kapela ,,Ūdra‘‘, kuriai nuo pat jos įkūrimo vadovauja Regina Zabitienė. Vadovė džiaugiasi, kad kolektyvas vieningas, o dainininkai ir muzikantai atsidavę muzikai. Visi kolektyvo nariai – ūdrijiškiai. Juos apdovanojant, o „Ūdrai“ linkint gyvuoti dar daugelį metų, buvo įneštas didžiulis tortas su degančiais fejerverkais – tai dar viena rajono savivaldybės dovana.
Muzikantams užgrojus tradicinę ,,Ūdros‘‘ polką, kartu su kitais polkos ritmu smagiai sukosi ir meras A. Vrubliauskas.
„Ūdrą“ pasveikino ir dainomis džiugino Prienų rajono Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis ansamblis ,,Radasta‘‘ bei Alytaus rajono kultūros centro Krokialaukio skyriaus Santaikos kultūros namų duetas Deivydas ir Romas Navakauskai.
Ūdrijos bendruomenės ,,Želmuo‘‘ pirmininkas Algis Malaškevičius padėkos raštais ir gėlėmis apdovanojo kolektyvus ir šventės rėmėjus.
Šventės dalyviams drauge sudainavus dainą ,,Ūdrija‘‘, kuri jau tapo Ūdrijos himnu, prasidėjo vakaronė: visi rinkosi prie bendro stalo išgerti puodelio arbatos ir paragauti jubiliejinio torto, vaišinosi patiekalais, pagamintais iš rudens gėrybių, gardžiavosi ūdrijiškės Genės Zorskienės ėrienos šiupiniu, klausė skambaus dueto iš Santaikos atliekamų dainų, šoko ir dainavo.

Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Krokialaukio skyriaus
Ūdrijos kultūros namų kultūrinių renginių organizatorė Regina Zabitienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą