Žemaičiai mėgavosi dzūkiškomis gėrybėmis iš Alytaus rajono


Šeštadienį Alytaus rajono kolektyvai ir bendruomenės atstovavo rajonui vieno seniausių Lietuvos miestų Raseinių šventėje „Rudens bendrystės sodas“, kurios tema buvo „Smetoniška Lietuva“.
Alytaus rajono savivaldybės vadovai dėkoja kolektyvams gražiai pristačiusiems rajoną tradicinėje Raseinių miesto šventėje.
Joje Alytaus rajonui atstovavo Kančėnų ir Makniūnų sodžiaus bendruomenės, amatininkai, koncertavo Punios liaudiškos muzikos kapela „Punelė“ ir Daugų vokalinis ansamblis „Vėrinys“. Rajono delegaciją į Žemaitijos miesto šventę lydėjo Alytaus rajono kultūros centro direktorė Eglė Sereičikienė.
Šventės temą „Smetoniška Lietuva“ dvasią atspindėjo tiek iš Dzūkijos atvykusių atlikėjų dainos, tiek ir apranga. Smetoniškų laidų aprangos stiliumi pasipuošė Kančėnų bendruomenė ir jos pirmininkė, savivaldybės tarybos narė Monika Ražanauskienė, ansamblio iš Daugų „Vėrinys“ atlikėjos, dzūkiškiais tautiniais rūbais – Makniūnų bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė, ansamblio „Punelė“ vyrai.
Alytaus rajono kiemelyje raseiniškiams pristatytos dzūkiškos bandos, pyragai, kiti tradiciniai patiekalai, miško gėrybės grybai ir spanguolės, amatininkų dirbiniai. Batsiuvys iš Krokialaukio Gediminas Stasys Paplauskas demonstravo, kaip gaminamos šlepetės, kurias įsigijo ne vienas raseiniškis, joms neatsispyrė ir miesto meras Andrius Bautronis.
Raseinių savivaldybės vadovai apdovanojo Alytaus rajono atstovus šakočiais, patys paragavo iš Dzūkijos atvežtų valgių, apžiūrėjo amatininkų gaminius.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą