Nuotraukos autorius: Ilona Krupavičienė

Rimėjos paveiksluose – rudens spalvų pliūpsnis

Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje eksponuojama alytiškės kūrėjos Rimutės Karčiauskienės-Rimėjos tapybos darbų paroda. Rugsėjo pabaigoje miestelėnų vertinimui pristatyti paveikslai masina akį sodria rudeniškų spalvų gama.
Parodos autorė Rimutė Karčiauskienė-Rimėja gimė Varėnos rajono Paūlių kaime. Mokėsi Alytaus 2-oje vid. mokykloje (dabartinėje Adolfo Ramanausko Vanago gimnazijoje). Artimesnė pažintis su tapyba prasidėjo 2017 metais, kai pradėjo lankyti Alytaus jaunimo centro Dailės studijos suaugusiems tapybos skyrių (mokytojas Vidmantas Jankauskas). Dalyvavo devyniose jungtinėse parodose. Pirmoji Rimėjos autorinė paroda buvo surengta gimtojoje Varėnoje.
Drobę ir teptuką Rimutė Karčiauskienė prisijaukino tik mokytojo Vidmanto Jankausko dėka, o iki tol gyvenime užsiėmusi kitais, nuo tapybos smarkiai nutolusiais darbais. Potėpių žaismas Rimėją taip pakerėjo ir įtraukė, kad moteris be tapybos dabar sunkiai beįsivaizduoja savo gyvenimą. Vis labiau įgundanti dailininkė už tai savo mokytojui sakosi esanti dėkinga kaip tikra dzūkė – iš visos dūšios.
Parodos atidarymo renginys bibliotekos fojė įvyko lyg nuoširdus senų draugų susitikimas. Parodos autorę atvyko pasveikinti Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas ir Alytaus jaunimo centro Dailės studijos suaugusiems tapybos skyriaus mokytojas Vidmantas Jankauskas. Alytiškis dailininkas ir dailės mokytojas Vidmantas Jankauskas džiaugėsi kūrybiniu keliu pasukusios savo mokinės darbais ir patikino, kad netalentingų žmonių nėra, tik yra apie savo talentus dar nežinantieji.
Rimutės Karčiauskienės-Rimėjos tapybos darbų paroda bibliotekoje veiks iki spalio 18 dienos. Maloniai kviečiame apsilankyti.


Jūratė Čėsnaitė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą