Nuotraukos autorius: Ilona Krupavičienė

Viešosios bibliotekos Vidzgirio filialas vėl atviras lankytojams

Savaitgalį šurmuliavusi Alytaus miesto gimtadienio šventė sukėlė daugybę gerų emocijų ir bendrystės pojūtį. O Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vidzgirio filialo lankytojus pradžiugino jų pamėgtos bibliotekos atidarymas. Vidzgirio filialas buvo perkeltas ir duris atvėrė Likiškėlių progimnazijos patalpose (Likiškėlių g. 12) su atskiru įėjimu šiaurinėje pastato pusėje.

Į filialo įkurtuvių šventę susirinko smalsiausi aplinkinių daugiabučių gyventojai ir aktyviausi miesto kultūrinio gyvenimo puoselėtojai. Visus pasveikino vicemerė Jurgita Šukevičienė, seimo narys Julius Sabatauskas, VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro direktorė Eglė Teresevičienė, l. e. Likiškėlių progimnazijos direktorės pareigas Daiva Čepanonienė. Gražiu tęstinumo simboliu tapo bibliotekos bičiulės ir ištikimos skaitytojos Astos Graužinienės dovana Vidzgirio filialui – mamos, taip pat buvusios ilgametės bibliotekos lankytojos, siuvinėti paveikslai, kurie papuoš bibliotekos erdves. Kūrybingų asmenybių ir šaunių bibliotekos lankytojų Sabonių šeima – Vytė ir Benas su mama Jolanta – susirinkusiems skyrė muzikinius kūrinius.

Įkurtuvių renginyje kalbėjusi Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos direktorė Giedrė Bulgakovienė pasidžiaugė išradingu filialo darbuotojų triūsu, buriančiu bendruomenę ir pritraukiančiu gausią lankytojų auditoriją. Perkirpus simbolinę atidarymo juostelę, prasidėjo naujas Vidzgirio filialo gyvavimo etapas.

Likiškėlių progimnazijoje įkurdintame Vidzgirio filiale lankytojų vėl lauks jų pamėgta veikla, o juos kasdien rūpestingai pasitiks gerai pažįstamų darbuotojų – Rasos Armanavičienės ir Linos Marčiulaitienės – kūrybingas tandemas. Į biblioteką užsukę lankytojai galės rasti literatūros tiek širdžiai, tiek protui, pasinaudoti internetu, paskaityti laikraštį ar žurnalą, pabendrauti ar užsiimti kitomis naudingomis veiklomis.

Lankytojų akis džiugins net trys spalvingos parodos: VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro Neįgaliųjų dienos centro lankytojų darbų paroda „Tau, Alytau...“, Jolantos Sabonienės kūrybinių darbų paroda „Pasipuošusi vasara“ ir lopšelio-darželio „Obelėlė“ parengta respublikinė ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų darbų paroda „Žaisk, juokauk, su raidėmis draugauk!“.

Iš trijų miesto filialų Vidzgirio filialo fondas yra gausiausias. Jame sukaupta daugiau nei 24 tūkstančiai knygų. Taip pat ir skaitytojų čia apsilanko daugiausia. Per metus jiems išduodama apie 23 tūkst. knygų. Kasmet surengiama daugiau nei 50 parodų. Vidzgirio filialo išskirtinis bruožas tarp kitų bibliotekos filialų yra tai, kad ši knygų buveinė itin pamėgta mažųjų auditorijos. Pernai metais filiale surengta net 30 renginių vaikams. Dar viena svarbi filialo tikslinė auditorija – socialiai pažeidžiamos grupės. Joms šioje bibliotekoje organizuojama daugybė įdomios veiklos.

Be tradicinių kūrybinių susitikimų, spaudinių ir bendruomenės narių darbų parodų, Vidzgirio filiale jau ne vienerius metus sėkmingai gyvuoja knygų klubo veikla. Čia vyksta jaukūs knygų aptarimai prie arbatos puodelio. Klube visada mielai laukiama ir naujų narių, tereikia pasiskambinus sužinoti, kokia knyga šiuo metu yra skaitoma ir kada ją ruošiamasi aptarti.

Visi norintieji naudotis Vidzgirio bibliotekos paslaugomis yra mielai laukiami. Bibliotekos durys lankytojams kasdien svetingai atvertos.

Jūratė Čėsnaitė

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą