Nuotraukos autorius: Ilona Krupavičienė

Išmoningas laisvalaikis – vasaros skaitykloje po baltų debesų skliautu

Vasara taip smagiai įsibėgėjo! Pasičiupo mus į savo dūzgiantį, kvepiantį glėbį ir liūliuoja. Kyla nenumaldomas laisvės ilgesys ir svaiginančių svajonių polėkis. Viską norisi nuveikti kaip nors neįprastai. Todėl net ir labiausiai prisiekę knygų skaitytojai nebenori monotoniškai šiurenti puslapių tarp keturių namų sienų.

Ką gi daryti? Ogi čiupti savo šeimynykščius, įsimesti į krepšį lengvų užkandžių ir keliauti į Išmaniąją vasaros skaityklą po atviru dangumi. Kaip tai įmanoma? Ogi visai paprastai. Nuo liepos mėnesio iki pat vasaros pabaigos Alytaus Likiškėlių progimnazijos pašonėje kiekvieną ketvirtadienį išdygsta Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Išmaniosios vasaros skaityklos palapinė. Joje – visokiausi rimti ir nerimti užsiėmimai tiek mažiems, tiek gerokai paūgėjusiems. Čia galima nemokamai pasinaudoti planšetėmis, išbandyti virtualios realybės akinius, pažaisti stalo žaidimus, paskaityti knygas. O galbūt tiesiog pasyviai sudalyvauti bendrame šurmulyje, patogiai išsipleikus ant sėdmaišio ir nerūpestingai akimis po dangų ganant baltapūkius debesėlius. Juk vasara!

Į Išmaniąją vasaros skaityklą alytiškius kviečia Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos darbuotojos. Skaitykla veikia šalia Vidzgirio filialo (Likiškėlių g. 12). Čia laisvalaikį, esant palankiam orui, bus galima leisti visus vasaros ketvirtadienius nuo 12 iki 17 valandos. Malonios vasaros su knyga ir pramoga!

Jūratė Čėsnaitė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą