Prostitučių reketavimu įtariamas Lazdijų pareigūnas išmestas iš policijos

Vadovaujantis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atlikto tarnybinio patikrinimo išvadomis š. m. sausio 14 d. už pareigūno vardo pažeminimą iš vidaus tarnybos buvo atleistas Lazdijų r. PK tyrėjas.

Alytaus apskrities VPK praneša, kad pareigūno atžvilgiu Kauno apskrities VPK Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriuje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo.

Surinktais duomenimis pareigūnas galimai reikalaudavo kyšių iš seksualines paslaugas teikiančių asmenų, žadėdamas nepatraukti jų administracinėn atsakomybėn.

„Daugiau nei 17 metų policijoje tarnaujantis vyras savo poelgiu pažeidė tarnybinės etikos principus veikti valstybės interesais ir užkirsti kelią bet kokiai nusikalstamai veikai bei veikė priešingai policijos uždaviniams ir interesams. 37 m. tyrėjas, įtariama, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, gavo asmeninės naudos už neteisėtą neveikimą ir pažemino policijos pareigūno vardą“, - rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu, kurį vykdo Kauno apskrities VPK Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyrius pareigūnui pareikšti įtarimai dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų padarymo (kyšininkavimo bei piktnaudžiavimo). Jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumento paėmimas.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą