Girtas vairuotojas peiliu bandė sužaloti Alytaus pareigūną, šis gynėsi elektros šoku

Alytaus rajone sustabdžius girtą vairuotoją, toliau įvykiai klostėsi gana dramatiškai. Vairuotojas pasipriešino ir išsitraukęs peilį bandė sužaloti policininką. Šis gynėsi elektros šoku. 

Kaip pranešė Policijos departamentas, birželio 29 d. apie 15 val. 35 min. Alytaus r., Kastriškių kaime, girtas (2,8 prom.) automobilio „Opel Frontera“ vairuotojas (gim. 1966 m.) bandė pasišalinti iš įvykio vietos. 

Alytaus apskrities VPK pareigūnui (gim. 1986 m.) priėjus prie girto vairuotojo ir suėmus jį už rankos, šis išsitraukė peilį ir juo bandė sužaloti policininką. 

Pareigūnas spėjo laiku sureaguoti, tad sužalojimų išvengė. Gindamasis ir bandydamas įtariamąjį sutramdyti, pareigūnas panaudojo specialią priemonę „Taser“. 

Elektros šoku sutramdytas vyras buvo sulaikytas, jam uždėti antrankiai, įtariamasis uždarytas į ilgalaikio sulaikymo patalpą. 

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio. Už tai gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų. 

Taip pata surinkta dėl pasipriešinimo pareigūnams. Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą