Indai neteisėtai gabeno Latvijoje prieglobsčio negavusius Bangladešo piliečius


Kalvarijos pasieniečiai sulaikė du indus, kurie per Lietuvą į Vakarų Europą neteisėtai gabeno du Bangladešo piliečius. Pastarieji nesėkmingai prašėsi prieglobsčio Latvijoje.
Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė - Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė automobilį „Seat Ibiza“ lenkiškais numeriais. Į Lenkiją beišvažiuojančią mašiną vairavo 28-erių Indijos pilietis, turintis leidimą gyventi Lenkijoje.
Kartu vyko jo 24-erių tautietis, turintis leidimą gyventi Latvijoje. Šiems dviem indams dėl dokumentų Kalvarijos pasieniečiai jokių pastabų neturėjo.
Kartu „Seat Ibiza“ vyko dar du vyrai, neturėję Šengeno vizų ar kitų dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvoje. Netrukus Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad jie yra 20-ies ir 38-erių Bangladešo piliečiai.
Šie užsieniečiai buvo pasiprašę prieglobsčio Latvijoje ir apgyvendinti tokiems asmenims skirtame registracijos cente. Bangladešo piliečiai gavo neigiamus Latvijos sprendimus dėl prieglobsčio ir juos apskundė. Nesulaukę galutinio atsakymo jie iš šios šalies Užsieniečių registracijos centro pasišalino ir neteisėtai per Lietuvą bandė, įtariama, pasiekti Vakarų Europą.
VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Indams už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Juos pasieniečiai uždarė į areštinę.
Bangladešo piliečius VSAT pareigūnai trečiadienį apie vidudienį perduos Latvijos pasieniečiams.

 


VSAT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą