Džiūstančios medienos kvapai alytiškių turėtų nebeerzinti

Alytuje veikianti Estijos kapitalo įmonė „Graanul Invest“ planuoja investicijas į naują džiovyklą, tad iš senosios sklindantys džiūstančios medienos kvapą turintys garai nebeturėtų erzinti Alytaus miesto gyventojų. 

Joje apsilankęs Alytaus miesto mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris sakė, kad Pramonės rajone esantys viena iš didžiausių medienos granulių gamintojų regione ketina naudoti naujas technologijas, kurių pagalba mediena bus džiovinama kitu būdu ir garai, kurie daugeliui atrodo kaip dūmai, į aplinką išmetami nebebus. 

„Džiugina geranoriškas įmonės požiūris ir ketinimai ieškoti sprendimų, kurie pašalintų diskomfortą aplinkoje keliančią problemą. Alytus yra žalias miestas, norisi jį tokiu ir išlaikyti ir visas technologines naujoves, kurios prie to prisideda, galime tik sveikinti“, – sakė vicemeras. 

Pasak bendrovės „Graanul Invest“ direktoriaus Alvydo Traidaro, pastarosiomis dienomis iš tiesų pasitaikė keletas atvejų, kai esant žemam oro slėgiui, garai iš džiovyklos ne kilo į viršų, bet sėdo ant žemės, todėl savotiškas kaitinamos medienos kvapas iš tiesų buvo jaučiamas. 

28 darbuotojus turinti įmonė medienos granulių gamyba užsiima jau penkiolikti metai. „Suprantama, kad ir įranga sensta, ir technologijos kinta, ir tas kvapas nėra malonus, todėl mūsų savininkų planuose numatytos investicijos į naują, gerokai modernesnę ir kitokiu principu veikiančią džiovyklą“, – sakė pašnekovas.

Apie 10 tūkstančių tonų produkcijos pagaminanti bendrovė didžiausią jos dalį eksportuoja, Lietuvos pirkėjai nuperka tik apie 7 procentus pagaminamo kiekio. 

Vidutinis atlyginimas įmonėje jau atskaičius mokesčius, pasak direktoriaus, sudaro apie 1200-1500 eurų.

Estijos kapitalo įmonei įrangos atnaujinimas ir investicijos į modernesnius gamybos procesus atsieis apie 5 milijonus eurų. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą