Alytus ruošiasi antrajai COVID-19 bangai

Nors Alytuje sergančiųjų koronaviruso infekcija nėra daug – COVID-19 nustatytas dviems alytiškiams, tačiau ruoštis galimam šios infekcijos protrūkiui, kai šalyje sergančiųjų koronavirusu skaičius sparčiai auga – būtina.

Aptarti esamą situaciją ir pasiruošimo antrajai COVID-19 bangai klausimus šiandien į posėdį susirinko Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro nariai.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovės, administracijos direktoriaus pavaduotojos Neringos Rinkevičiūtės, savivaldybė reikiamomis asmens apsaugos priemonėmis yra apsirūpinusi – jų, atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas, nupirkta vienam mėnesiui. Minėtų priemonių rezervą mėnesiui yra sukaupusios ir Alytaus miesto savivaldybei priklausančios įstaigos ir įmonės. Alytaus miesto švietimo įstaigos šiomis priemonėmis pagal poreikį rūpinasi pačios. 

Laikinojo karantinavimo vieta – socialinis būstas

Šiuo metu karantinuotis turintys ir neturintys sąlygų to padaryti alytiškiai laikinai apsigyventi gali socialiniame būste. Jame iki šiol gyveno tik vienas asmuo. 

Išaugus karantinuotis privalančių alytiškių skaičiui, jie laikinai bus apgyvendinami ir Alytaus miesto stadiono Sportininkų namuose (Birutė g. 5). Anot Alytaus miesto savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovės, administracijos direktoriaus pavaduotojos N. Rinkevičiūtės, anksčiau visi karantinuotis turintys alytiškiai  laikiniai buvo apgyvendinami Sportininkų namuose, tačiau į stadioną ir treniruočių aikšteles sugrįžus sportininkams, nenorima rizikuoti čia sportuojančių alytiškių sveikata, todėl karantinuotis turintiems asmenims laikinai apsistoti šiuo metu siūloma savivaldybei priklausančiame socialiniame būste. 

Alytaus miesto savivaldybė primena, kad laikinojo karantinavimo klausimais galite kreiptis tel. +370  693 55 005 arba el. p. karantinas@alytus.lt   

Už saviizoliacijos taisyklių nesilaikymą gresia baudos  

Šiuo metu saviizoliacijoje yra 68 alytiškiai. Deja, ne visi miestelėnai laikosi karantino ir saviizoliacijos taisyklių. Pasak Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininko Manto Struckaus, praėjusį savaitgalį nustatytas vienas saviizoliacijos taisykles pažeidęs asmuo. Prieš keletą dienų nustatyti dar du tokie pažeidėjai.

Kad saviizoliacijos pažeidimai nesikartotų, Reagavimo skyriaus viršininkas M. Struckus primena, kad už karantino ir saviizoliacijos taisyklių pažeidimus fiziniams asmenims Administracinių nusižengimų kodeksas numato nuo 500 eurų iki 1500 eurų siekiančias baudas. Jeigu asmuo nusižengė pirmą kartą,  skiriama pusė minimalios baudos.

Blogiausias scenarijus: Alytuje išplito koronavirusas. Kaip elgsimės?

Ruoštis blogiausiam scenarijui iš anksto yra kur kas geriau, nei būti tam visai nepasiruošus, net jeigu tas blogiausias scenarijus ir nenutiks. Jeigu Alytuje išplistų koronavirusas ir būtų fiksuojamas židinys, gali tekti uždaryti miestą. 

Pasak  Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininko Manto Struckaus, susiklosčius tokiai situacijai, policijai vykdyti visų įvažiavimų į miestą kontrolės nepavyktų, nes tam tiesiog nepakaktų žmogiškųjų išteklių. Tokiu atveju policija patruliuotų ties 4 įvažiavimais į Alytaus miestą – Simno ir Seirijų sankryžoje,  ties Normandijos, Nemuno ir Druskininkų gatvių žiedu Pirmajame Alytuje ir ties Vilniaus kryptimi Ulonų gatvėje prie UAB „Alytaus Dainava“ bei įvažiavime į miestą Kauno link, Miklusėnų gyvenvietės kryptimi. Kitus įvažiavimus gali tekti apriboti. 

Koronaviruso atvejis  mokykloje – situacija, kurios veiksmai taip pat buvo aptarti Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdžio metu. Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento direktorės Dalytės Nekraševičienės, šioje situacijoje pirmiausia būtų izoliuojamas šia infekcija susirgęs asmuo, o mokykla turėtų paskirti atsakingą asmenį, kuris nustatytų visus tiesioginius COVID-19 susirgusio asmens kontaktus. Juos nustačius būtų sprendžiama, kokių priemonių imtis toliau – vykdyti klasės nuotolinį mokymą, nekeisti ugdymo proceso ar nuotoliniu būdu mokytis visai mokyklai. 

Švietimo įstaiga, anot D. Nekraševičienės, turėtų pasirūpinti patalpų dezinfekcija, tačiau ją turi atlikti ne mokyklos patalpas valančios valytojos, o profesionaliai šias paslaugas galinti atlikti įmonė, todėl Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento vadovė pataria Alytaus miesto švietimo įstaigoms jau dabar sudaryti sutartis su tokias paslaugas galinčiomis teikti įmonėmis.

Ams informacija

 

 

Komentarai

  • Rebecca
    prieš 15 minučių
    Kai radau „Dr.Wealthy“, man labai reikėjo sugrąžinti savo buvusį meilužį. Jis paliko mane dėl kitos moters. Tai įvyko taip greitai, ir aš visiškai neturėjau galimybės pasakyti situacijos. Jis tiesiog mane išmetė po 3 metų be paaiškinimo. Aš susisiekiau su Dr.Wealthy ir jis man pasakė, ką turiu padaryti, kad jis galėtų man padėti, o aš padariau tai, ką jis man liepė. Po to, kai aš pateikiau tai, ko jis norėjo, jis užliejo meilės burtą, kad padėtų mums vėl susiburti. Netrukus po to, kai jis padarė savo burtus, mano vaikinas vėl pradėjo man rašyti žinutes ir pasijuto siaubingai dėl to, ką jis man tiesiog pateikė. Jis sakė, kad aš buvau svarbiausias asmuo jo gyvenime ir tai žino dabar. Mes atsikraustėme kartu ir jis buvo man atviresnis nei anksčiau ir pradėjo daugiau laiko praleisti su manimi nei anksčiau. Nuo tada, kai „Dr.Wealthy“ man padėjo, mano partneris yra labai stabilus, ištikimas ir artimesnis man nei anksčiau. Aš labai rekomenduoju „Dr.Wealthy“ visiems, kuriems reikia pagalbos. El. Paštas: wealthylovespell@gmail.com. Paskambinkite jam arba pridėkite jį „WhatsApp“ per: +2348105150446 Dr.Wealthy BLOG PAGE: Blog'as: https://wealthylovespell.blogspot.com

Parašykite komentarą