Č. Sugiharos savaitės atgarsiai Alytuje

2020-ieji Lietuvoje paskelbti Japonijos konsulo Čiunės Sugiharos, išgelbėjusio tūkstančius žydų gyvybių, metais. Spalio 12–18 dienomis Kaune vyko Sugiharos savaitės renginių ciklas, į kurį įsitraukė ir mažieji alytiškiai.

Vienas iš trečiąjį kartą vykstančio tarptautinio festivalio akcentų – įspūdingos  erdvinės skulptūros Kauno „Akropolyje“ pristatymas. Tai daugiau nei dešimties tūkstančių popierinių gervių, simbolizuojančių viltį bei svajonių išsipildymą, sujungimas įspūdingoje instaliacijoje. Jas savo rankomis išlankstė Japonijos ir Lietuvos bendruomenės, o vientisą meno kūrinį sujungė dizaineris Robertas Kalinkinas. Alytaus lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ bendruomenė prisidėjo prie akcijos išlankstydama daugiau nei 240 gervelių.

Viena iš Č. Sugiharos savaitės dienų – Taikos diena. Jos metu į visuotinę tarptautinę japonišką mankštą, vykusią ir Lietuvoje, ir Japonijoje,  jungėsi ir mažieji alytiškiai. Alytaus lopšelio-darželio „Šaltinėlio“ bendruomenės pakviesti, prie visuotinės mankštos prisijungė priešmokyklinukai iš Senamiesčio pradinės mokyklos, Likiškėlių progimnazijos, mokyklos-darželio „Viltis“,  lopšelių- darželių „Pušynėlis“, „Volungėlė“, „Linelis“, „Putinėlis“, „Girinukas“, „Šaltinėlis“, „Saulutė“, „Pasaka“ ir kiti. 

Labai norisi tikėti, kad prisijungdami prie prasmingos veiklos mažieji alytiškiai ir užaugę bursis kartu daryti gerus darbus.

Ams, Alytaus lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ direktorė Erika Poškevičienė

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą