Kalėdos šiemet bus!

Visų mūsų gyvenimą pakoregavęs COVID-19 koreguoja ir Alytaus miesto eglutės įžiebimo šventės planus. Tačiau Kalėdos šiemet bus ir šventiniai eglutės žiburiai Rotušės aikštėje sužibs gruodžio 4 d.  Kada tiksliai šią dieną bus įžiebta žaliaskarė, neskelbiame, nes siekiame išvengti susibūrimų. 

Nušvitus šventiniams Alytaus miesto eglutės žiburiams, visoms žiniasklaidos priemonėms bus išplatintas Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio ir Kalėdų Senelio sveikinimas. Tokiu būdu netradiciškai ir virtualiai alytiškius pasieks Kalėdų sveikinimas. Vykdydami karantino įpareigojimus, tradicinio renginio neorganizuosime.

Alytaus miesto eglutę puošti bus pradėta lapkričio 23 d. Visos šventinės dekoracijos ant žaliaskarės bus sukabintos iki lapkričio 30 d. Ko gero visiems smalsu, kaip šiemet atrodys eglutė, tačiau lai tai kol kas lieka maža paslaptis. Patikiname – Jums patiks!

Alytuje šventinėmis girliandomis pasipuoš ne tik žaliaskarė, tūkstančiai lempučių  sužibs ant Rotušės aikštės medžių, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje bei Senamiesčio skvere.

„Šios šventės dėl pasaulį apėmusios pandemijos bus kitokios – be šventinio šurmulio, renginių, fejerverkų ir kitų joms būdingų linksmybių. Sutikime jas namuose, atsisakykime kelionių pas artimuosius ar draugus, nepamirškime laikytis atstumo, o lankydamiesi prie miesto eglutės nesibūriuokime. Padarykime tai tam, kad kitąmet vėl gyvai galėtumėme susitikti Alytaus miesto eglutės įžiebimo šventėje ar kituose šventiniuose renginiuose, o šiemet pasaugokime save ir savo artimuosius,“ – ragina Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Įžiebus Alytaus miesto eglutę kiekvieną savaitgalį iki pat Naujųjų prie jos vyks mažųjų alytiškių pamėgti susitikimai su Kalėdų Seneliu. Tiesa, šiemet dėl COVID-19 infekcijos šie susitikimai truks ilgiau nei anksčiau, paskirstant laiką, raginant nesibūriuoti. Taip pat planuojama vykdyti šiame susitikime dalyvausiančių alytiškių registraciją. Į susitikimus mažuosius pakviesiantis Kalėdų Senelis žada būti atsargus – laikytis atstumo ir  saldainius mažiesiems dalinti saugiu būdu.

„Kalėdos šiemet bus galbūt kitokios nei esame įpratę, bet dėl to ne mažiau jaukesnės, šiltesnės. Juk Kalėdos  – tai jausmas. Šventes šiemet pasistenkime kurti širdyse, nesibūriuokime, saugokime save ir artimuosius“,  – kitaip pasitikti šventes alytiškius kviečia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.  

Kitokia, ramesnė šiemet Alytuje bus ir Naujųjų metų naktis – atsisakoma šventinių fejerverkų Rotušės aikštėje – vengiame susibūrimų, saugome aplinką ir rūpinamės fejerverkų triukšmo bijančių jūsų augintinių ramybe. 

Pasitinkant didžiąsias metų šventes, Alytaus miesto savivaldybė kviečia alytiškius puošti  aplinką – kiemą, namų erdves, balkonus, įmonių ir įstaigų patalpas bei prieigas. Kartu kurkime šventę!

Įžiebkime Alytuje kuo daugiau šventinių žiburių ir sukurkime šventinę nuotaiką sau, savo artimiesiems, kaimynams ir aplinkiniams! 

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą