Dailidės ežerėliuose – du šimtai amūrų

Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijai vykdant Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vandens telkinius 2018–2020 metais programą, šiandien į Dailidės ežerėlius Alytuje paleisti du šimtai dvivasarių baltųjų amūrų. Šios žuvys, pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Vidos Mačernienės, prisidės prie vandens ekosistemos pagerinimo, naikins vandens augalų perteklių, dėl kurių ežerai, ypač Mažoji Dailidė, sparčiai užželia. 

Įžuvinimu užsiimančios bendrovės „Vasaknos“ darbuotojai, stebint Aplinkos apsaugos agentūros bei Alytaus miesto savivaldybės administracijos atstovams, į Mažąją Dailidę paleido penkiasdešimt, o į Didžiąją – šimtą penkiasdešimt baltųjų amūrų. 

Pasak V. Mačernienės, abu miesto ežerai pastaraisiais metais įžuvinami nebuvo, tam tikras kiekis įvairių žuvų į juos buvo išleista 2014 ir 2017 metais. Tiesa, prieš tris metus į ežerus įleidus 900 karpių, po kurio laiko pastebėtas padidėjęs vandens drumstumas.

„Apie tai mes informavome Žemės ūkio ir Aplinkos apsaugos ministerijas ir paprašėme, kad ateityje minėti vandens telkiniai būtų įžuvinami vandens augalais mintančiais amūrais bei fitoplanktoną surenkančiais plačiakakčiais“, - sakė  Alytaus miesto savivaldybės aplinkos apsaugos skyriaus vedėja V. Mačernienė. 

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą