Prezidento patarėjams pristatytos Alytaus mieste teikiamos socialinės paslaugos

Lapkričio 27-ąją nuotoliniu būdu vykusioje Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos Alytaus regionui skirtos dienos programoje  buvo numatytas šalies vadovo patarėjų susitikimas su savivaldybių atstovais, atsakingais už socialinius klausimus. Šiame susitikime dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Roberta Samuolytė-Kisielienė, Alytaus,  Varėnos ir Lazdijų rajonų savivaldybių vadovai ir atstovai.

Jo metu Prezidentūros atstovams Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Roberta Samuolytė-Kisielienė pristatė  šešių pagrindinių socialines paslaugas Alytuje teikiančių įstaigų, taip pat ir nevyriausybinių organizacijų veiklą. 

„Socialinėje srityje visada yra kur tobulėti. Peržiūrime socialines paslaugas, vertiname, ar jos efektyvios, reikalingos, visiškai atliepia socialinių grupių poreikius. Su iššūkiais susiduriame visose savivaldybėse, svarbu juos tinkamai spręsti – pasitelkiant įstaigų arba nevyriausybinio sektoriaus pagalbą“, – teigė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Susitikimo metu Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja R. Samuolytė-Kisielienė akcentavo išskirtines alytiškiams teikiamas paslaugas – krizių įveikimo pagalbą apgyvendinant šeimas ir  gatvės darbuotojų programą.

Anot R. Samuolytės-Kisielienės, Alytuje daug dėmesio skiriama tėvų netekusių vaikų globai. Palyginus su kitomis Dzūkijos regiono savivaldybėmis Alytuje yra daugiausiai globojamų vaikų ir nuolatinių bei laikinųjų globėjų. Šiuo metu globojami 88 vaikai – uos globoja 5 budintys globotojai  ir 63 nuolatiniai globėjai.

Kalbėdama apie senyvo amžiaus žmonėms teikiamas paslaugas, Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja išskyrė pagalbos į namus, dienos socialinę globą tiek asmens namuose, tiek ir institucijoje. Taip pat informavo apie teikiamą atokvėpio paslaugą.

Tęsdama alytiškiams teikiamų socialinių paslaugų temą, R. Samuolytė-Kisielienė pasakojo apie  asmeninio asistento ir  integralios pagalbos paslaugas, pristatė Savarankiško gyvenimo namų veiklą.

Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja R. Samuolytė-Kisielienė taip pat pasidžiaugė miesto bendruomenės organizuojama pagalbos senjorams iniciatyva. Viena jų – „Švarūs langai“. Šios iniciatyvos tikslas – išvalyti langus to negalintiems padaryti senjorams. Antroji, atsiradusi pasaulį apėmus COVID-19 bangai, iniciatyva taip pat susijusi su senyvo amžiaus žmonėmis. Siekiant apsaugoti  garbaus amžiaus alytiškius nuo koronaviruso infekcijos, jiems į pagalbą – nupirkti vaistų ar maisto produktų – prireikus skuba VšĮ „Gerumo skraistė“ ar Alytaus miesto socialinių paslaugų centro savanoriai.

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija     

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą