Šiandien nuo vidurdienio Alytuje išjungiami kalėdiniai miesto žiburiai

Alytaus miesto savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro sprendimu nuo 2020 metų gruodžio 31 dienos 12 valandos iki 2021 metų sausio 1 dienos 12 valandos Alytaus miesto centre bus išjungtas naujametinis apšvietimas.

Šventinę nuotaiką kurianti miesto eglė Rotušės aikštėje bei angelai miesto skvere bus išjungti siekiant išvengti tradicija tapusio miesto gyventojų, ypač jaunimo, būriavimosi miesto centre Naujųjų Metų naktį.

Nepaisant to, naujametę naktį policijos pareigūnai ir šauliai patruliuos aikštės prieigose ir miesto centre, taip užkardydami galimus susibūrimus.

Pasak vieno iš Alytaus miesto savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro narių, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Virginijaus Jaruševičiaus, tai iš tiesų yra ne pats maloniausias sprendimas, tačiau praėjusios Kalėdų šventės parodė, kad kalbėjimas apie atsakingumą, apeliavimas į žmonių jausmus ir protą, prašymas saugoti kitus ir saugotis patiems, deja, ne visiems suprantamas.

„Vieno iš karantino reikalavimų – be būtino reikalo nepalikti namų – niekas nepanaikino, ėjimas prie miesto eglės tikrai nėra tas būtinas reikalas. Vis dar tikimės alytiškių sąmoningumo, prašome kantrybės ir supratimo“, - kalbėjo komisaras.

Pasak Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininko Manto Strucko, per keletą praėjusių šventinių dienų administracinė teisena pradėta daugiau kaip 40 asmenų. Per gruodžio mėnesį dėl karantino reikalavimų nevykdymo, bendravimo daugiau negu vieno asmens ūkio, keleto asmenų susibūrimų, netinkamo kaukių nešiojimo protokolai surašyti daugiau kaip 50 asmenų.

Pareigūno teigimu, stebina tai, kad kai kurie asmenys baudžiami jau ne pirmą kartą. Šiuo atveju baudos dydis jau siekia daugiau kaip 1000 eurų.  

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja, laikinai einanti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas Palmira Raškauskienė pabrėžė, kad miesto eglutė Rotušės aikštėje bus ir švies iki sausio 17 dienos.

„Planavome ją pradėti nupuošti nuo sausio 7 dienos, tačiau atsižvelgiant į šią situaciją, kai ribojamas judėjimas, paliksime ją ilgiau, iki sausio 17 dienos. Tad pasigrožėti jos papuošimu, ateiti prie jos tikrai dar bus laiko“, - sakė pašnekovė.

Alytaus miesto savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovo, savivaldybės gydytojo Povilo Jagelavičiaus teigimu, kadangi naujai nustatomų virusu užsikrėtusių asmenų skaičius Alytuje pastarosiomis dienomis tebėra pakankamai didelis, sprendimai, mažinantys žmonių būriavimosi galimybes, yra būtini ir neišvengiami.

„Tegu tos 24 valandos su išjungtu naujametiniu apšvietimu būna savotiška tylos minutė, pagerbiant visus mirusius nuo COVID, savotiškas ačiū medikams, gelbstintiems sergančius ir savotiškas mūsų įsipareigojimas kitais metais elgtis daug atsakingiau ir atsargiau“,- sakė savivaldybės gydytojas.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą