Mieste gali daug pasnigti: būkime atsargūs!

Atslūgus dideliems šalčiams į Lietuvą atkeliauja dar vienas nemažiau nerimo keliantis reiškinys  – sinoptikų duomenimis, artimiausią parą į šalį atslinks pietų ciklonas, jis atneš gausų sniegą ir pūgas.

Regis, sniegas ir pūgos kaip reikiant įsismarkaus – žadama, kad per artimiausias tris paras sniego danga išaugs iki 20–25 cm, o vietomis sniego pusnys gali siekti ir 30 cm. 

Kaip informuoja Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyrius, Alytaus miesto gatves ir šaligatvius valančios įmonės yra pasirengusios artėjančiam snygiui, žada dirbti budėjimo režimu ir imtis visų reikiamų priemonių, siekiant užtikrinti tinkamą gatvių valymą ir barstymą. Be abejonės, visų gatvių vienu metu idealiai nuvalyti nėra įmanoma, tad kelininkai prašo alytiškių būti kantriems ir supratingiems.

Esant blogoms oro sąlygoms svarbiausia – kiekvieno iš mūsų saugumas, tad prašome gyventojų likti namuose, niekur nevažiuoti, jeigu nėra būtinybės. 

Nestatykite automobilių šalia didelių medžių – dėl didžiulio sniego kiekio gali neatlaikyti jų šakos ir apgadinti Jūsų turtą. 

Jei tenka važiuoti nusipirkti maisto, vykti ar grįžti į/iš darbą, įvertinkite eismo sąlygas ir kelionę planuokite su didesne laiko atsarga, o kelyje laikykitės saugaus greičio ir atstumo.  

Saugokime save ir aplinkinius!

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą