VMI laukia duomenų apie išmokas gyventojams

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad iki 2021 m. vasario 15 d. mokesčius išskaičiuojantys asmenys, t. y. Lietuvos ar užsienio įmonės, gyventojai, vykdantys individualią veiklą Lietuvoje ir samdę darbuotojų ar nuomoję iš kito gyventojo nekilnojamąjį turtą veiklai vykdyti bei kt. privalo pateikti duomenis apie 2020 m. gyventojams sumokėtas A ir B klasės pajamoms priskiriamas išmokas.

„Norint užtikrinti sklandų metinių pajamų deklaravimo procesą gyventojams, reikalingi tikslūs duomenys iš mokesčius išskaičiuojančių asmenų. Remiantis šiais duomenimis, VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) suformuoja preliminariąsias pajamų deklaracijas, kurias gyventojams belieka tik pateikti. Trečiuosius asmenis raginame mokesčių administratoriui reikalingą informaciją pateikti laiku bei korektišką, nes dėl vėlavimo ir klaidų kai kuriems gyventojams užsitęsia pajamų mokesčio permokos grąžinimas arba nepavyksta laiku apskaičiuoti bei sumokėti mokėtiną pajamų mokestį“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Vadinamieji tretieji asmenys - bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt. turi pateikti visus duomenis apie sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui, už studijas sumokėtas įmokas ir studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas, taip pat reikia informuoti apie nuolatinių Lietuvos gyventojų pernai sumokėtas pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus, gyvybės draudimo įmokas. Duomenis reikia pateikti iki šių metų vasario 15 d.

VMI visas teikimui skirtas dokumentų formas apie išmokas ir jų pildymo taisykles rekomenduoja peržiūrėti interneto svetainėje http://deklaravimas.vmi.lt, kurioje pateikiama visa reikiama informacija, susijusi su mokesčių deklaravimo procedūromis.

Informaciją mokesčių klausimais galima rasti VMI internetiniame tinklalapyje www.vmi.lt, taip pat paskambinus trumpuoju numeriu 1882. Šiuo metu visos VMI paslaugos yra teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu.

Kauno VMI informacija 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą