Nuvalyti gatvių kelkraščius dažnai trukdo laiku nepatraukti automobiliai

Šiuo metu prižiūrint miesto gatves, svarbu nuvalyti ne tik sniegą nuo važiuojamosios kelio dalies, bet ir šalia kelkraščių esančią gatvės dalį, kurioje daugiabučių namų gyventojai stato savo automobilius. Tokių vietų Alytuje yra ne viena, jos pažymėtos automobilių stovėjimą draudžiančiu kelio ženklu tam tikromis dienomis ir valandomis. 

Kiekvieną savaitę antradieniais tokie kelkraščiai valomi Vidzgirio mikrorajone - Statybininkų, Topolių, Jurgiškių ir Jaunimo gatvėse, o trečiadieniais - Šaltinių gatvėje. Šių gatvių atkarpose, kuriose yra stovėjimą ribojantys ženklai, nurodytomis dienomis draudžiama palikti automobilį nuo 9 iki 15 val. 

„Pastebime, kad yra gyventojų, kurie, net ir mums perspėjus, savo automobilius patraukia nenoriai, tačiau priekaištauja dėl nenuvalytų gatvių, nors tokiam valymui ir patys trukdo, nes savo transporto priemonę yra palikę tuo metu kai vykdomas kelkraščių valymas“,- sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkaukas. 

Jo teigimu, nuolat su skyriaus darbuotojais daromos prevencinės akcijos, kurių metu vairuotojams  už automobilių valytuvų paliekami „Įspėjimai“ dėl kelių eismo taisyklių nesilaikymo. Taip pat vedami pokalbiai, įspėjama žodžiu ir dalis gyventojų automobilius patraukia geranoriškai.

Už automobilio statymą ženklo galiojimo ribose, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 dalį numatyta nuo 30 iki 90 Eur bauda. Dėl šių pažeidimų Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai surašo Administracinio teisės pažeidimo protokolus ir yra skiriamos baudos. Taip pat protokolus gali surašyti ir Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. 

Prašome gyventojų nustatytu laiku nepalikti savo automobilių minėtose vietose, taip išvengsite baudos ir galėsite kitu laiku tvarkingai pasistatyti savo automobilį.

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą