Akciją „Kiekvienam pirkėjui po krepšelį“ Alytuje nuspręsta tęsti

Bendro pasitarimo metu tarp Alytaus miesto savivaldybės administracijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų aptarti prekybos centrų, parduotuvių, grožio paslaugų, maitinimo įstaigų bei atskirų paslaugas teikiančių individualių asmenų patikrinimo, kaip jie laikosi karantino reikalavimų, rezultatai. 

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Ryčio Vitkausko teigimu, per savaitę mieste buvo patikrinta 11 prekybos centrų, 5 avalynės taisyklos, po dvi kavines, autoservisus bei raktų dirbtuves, 15 grožio paslaugų centrų ir 46  ne maisto prekių parduotuvės bei gamybos įmonės. 

Didesnių nusižengimų, pasak vedėjo nenustatyta, tik dviejų didesnių prekybos centrų administracija įspėta dėl to, kad juose nėra reguliuojamas pirkėjų srautas, o pirkėjai į prekybos salę buvo įleidžiami ir be krepšelių. 

R. Vitkausko teigimu, pasitarimo metu sutarta, kad patikrinimai, kaip prekybininkai bei paslaugų tiekėjai laikosi nustatytų karantino reikalavimų, bus tęsiami ir toliau.  Patikrinimai vyks tuo laiku, kai prekybos centruose susidaro didžiausi lankytojų srautai: baigiantis darbo dienai vakarais, prieš savaitgalius. Itin bus žiūrima, ar prekybos centrai pateikia tik tiek krepšelių, kiek vienu metu savo prekybos plote gali aptarnauti pirkėjų ir ar juose reikalaujama, kad kiekvienas atvykęs pirkėjas imtų po krepšelį ar vežimėlį prekėms. 

Šie patikrinimai atliekami vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu dėl karantino sąlygų laikymosi ir informacijos teikimo.

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą