Visoje Lietuvoje nuo šiandien įsigalioja judėjimo tarp savivaldybių ribojimai: kas laukia keliaujančiųjų

Šeštadienį iš savo gyvenamosios savivaldybės ribų pajudėjusius tautiečius vėl pasitinka policijos pareigūnų patikros punktai. Vyriausybei nusprendus iki balandžio 6 dienos atnaujinti judėjimo ribojimus visoje Lietuvoje, gyventojai daugiau nei savaitę be neatidėliotinos priežasties negalės palikti savo gyvenamosios savivaldybės.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla dar penktadienį perspėjo, kad visoje šalyje prie savivaldybių ribų veiks ir mobilūs, ir stacionarūs kontrolės postai.

Tiesa, kaip ir ankstesnių ribojimų metu, galima judėti tarp žiedinių savivaldybių ir didmiesčių, vykti darbo reikalais, keliauti į oro ir jūrų uostus bei autobusų stotis ar iš jų ir dėl kitų svarbių priežasčių.

Tačiau R.Požėla pasiūlė prieš kelionę gyventojams pasikonsultuoti su pareigūnais, ar jų kelionės tikslas iš tiesų gali būti laikomas teisėtu.

„Kreipiuosi į visus gyventojus prašydamas sąmoningumo, ir jeigu kam nors labai reikia vykti, jeigu kyla klausimų dėl vykimo teisėtumo, tai policijos numeris paskelbtas viešai ir prašome pasiskambinti, pasikonsultuoti – sužinoti iškart, ar tai legalu, ar ne“, – sakė policijos generalinis komisaras.

Jo teigimu, jeigu žmonės vis dėlto vyks ir bus sustabdyti, šie klausimai jau bus sprendžiami kontrolės postuose. „Klausimus stengsimės spręsti geranoriškai, o jeigu bus piktybiškų situacijų, žmonių bandymai piktnaudžiauti, apgaudinėti, tokiu atveju, deja, teks taikyti administracinių nuobaudų politiką“, – tvirtino R.Požėla.

Anot policijos generalinio komisaro, prioritetas bus skiriamas kurortinėms vietoms, taip pat pareigūnai atkreips dėmesį ir į kitus karantino pažeidimus, tokius, kaip būriavimasis viešose vietose, jaunimo susitikimai prekybos centrų aikštelėse ir pan.

Jis taip pat kreipėsi į visuomenę dar kartą prašydamas sąmoningumo ir iniciatyvos, informuojant policijos pareigūnus apie privačiose erdvėse vykstančius vakarėlius. Policijos atstovas pabrėžė, kad patys pastebėję susibūrimus balkonuose ar išgirdę garsiai leidžiamą muziką, pareigūnai iškart reaguos į situaciją ir pasibels į duris. 

„Lauksime pranešimų iš gyventojų ir patys proaktyviai, sakykime, važiuodami pro gyvenamąjį namą, jeigu išgirstame triukšmą, garsiai grojančią muziką, žmonių susibūrimą balkone, sustojame, patys užeiname, patikriname. Jeigu nustatomi pažeidimai, imamės atitinkamų priemonių“, – pažymėjo R.Požėla.

Policijos generalinis komisaras sakė, kad tam reikės daug pajėgumų. Dar šią savaitę policijos pareigūnai su papildomu krūviu bandys susitvarkyti patys, tačiau šventiniam laikotarpiui kreipsis į socialinius partnerius – vidaus reikalų ir kariuomenės struktūras.

Vyriausybė penktadienį dėl COVID-19 plitimo grėsmės atnaujino judėjimo ribojimą tarp savivaldybių iki balandžio 6 dienos imtinai.

Lietuvoje judėjimo ribojimai įvesti gruodžio viduryje, o nuo kovo 16 dienos iki dabar jie galiojo tik savivaldybėse su blogiausia epidemiologine situacija.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą