Dėl atliekų tvarkymo taisyklių ir automobilių parkavimo pažeidimų – įspėjimai ir baudos

Ilgai įkalbinėję alytiškius nestatyti automobilių draudžiamose vietose, o taip pat ir neteršti aplinkos prie atliekų konteinerių, Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai jau pradėjo ir rašyti protokolus. 

Pasak šio skyriaus vedėjo Ryčio Vitkausko, skyriaus darbuotojai nuo metų pradžios dėl automobilių statymo ant žaliųjų vejų, šaligatvių ir ženklo  "Stovėti draudžiama" galiojimo ribose (ant važiuojamųjų dalių ar užstatytų atliekų konteinerių) pažeidimus pagal atitinkamą Administracinių nuobaudų kodekso straipsnį surašė 141 protokolą. 

Asmenims, paliekantiems automobilius neleistinose vietose skirtos baudos, skyriaus vedėjo teigimu, yra nuo 15 iki 30 eurų. Toks jų dydis yra numatytas kodekse. 

Baudų gali sulaukti ir greta konteinerių įvairias atliekas, tarp jų – ir statybines – paliekantys alytiškiai.

Alytaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintų Atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų. 

Šiais metais, bendradarbiaujant su Alytaus regiono atliekų centro darbuotojais, jau nustatyti 4 asmenys, pažeidę šių taisyklių  24.5 punktą, draudžiantį išmesti komunalines atliekas gatvėse bei palikti jas šalia komunalinių ir pakuočių atliekų konteinerių.

Dėl netinkamo atliekų tvarkymo Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai jiems išsiuntė rašytinius įspėjimus.

Primename, kad už šiuo pažeidimus, vadovaujantis LR Administracinių nusižengimų Kodekso 367 str. „Savivaldybių tarybų patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas“ numatytas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 140 eurų, o už padarytus pažeidimus pakartotinai, bauda jau gali būti nuo 140 iki 600 eurų.

Šiais metais prie atliekų surinkimo aikštelių įrengtos 8 stacionarios bei mobilios stebėjimo kameros, tad bus dar gerokai lengviau nustatyti netinkamai rūšiuojančius ar atliekas prie jų paliekančius asmenis. Taip pat ARAC ir savivaldybės darbuotojai pastebėjo, kad prie tų atliekų surinkimo aikštelių, kurios yra stebimos kameromis, tvarka akivaizdžiai pagerėjo, todėl ateityje bus įrengiamos stebėjimo kameros ir prie kitų daugiausiai problemų keliančių aikštelių.


AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą