Dar viena alytiškių iniciatyva – gyvūnų dresavimo aikštelė Vidzgiryje

Šunų dresavimo aikštelės yra populiarios ne tik kitose šalyse, bet ir Lietuvoje. Alytiškė Gintarė Valaitytė-Žvaliauskienė siūlo Sudvajų gatvėje įrengti šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelę.

Aikštelę, siūloma aptverti. Joje turėtų būti įrengti šunų paklusnumui ugdyti, fiziniam aktyvumui užtikrinti, dresavimui pritaikyti bent keli laipioti skirti įrenginiai ir suolelis prisėsti keturkojų šeimininkams. 

Iniciatyvos autorės teigimu, pačiame Vidzgirio mikrorajone šiuo metu nėra tinkamos šunų vedžiojimui ir treniravimui pritaikytos aikštelės, nes viena yra šalia prekybos centro netoli turgaus, o kita - Putinų mikrorajone. Vidzgirio mikrorajonas itin tankiai apgyvendintas ir manoma, kad daugelis šio rajono gyventojų, augindami keturkojus jaučia poreikį turėti tam skirtą vietą, kurioje būtų galima dresuoti šunis ir gyvūnams socializuotis su kitais aikštelėje esančiais augintiniais. 

Patiko ši iniciatyva? Tuomet kviečiame visus alytiškius nuo 16 metų iki gegužės 24 d. balsuoti už ją ir kitus projektus. Daugiausiai alytiškių palaikymo sulaukęs projektas bus įgyvendintas savivaldybės biudžeto lėšomis. 

Susipažinkite su iniciatyvomis:

Diskogolfas Alytuje (siekiant skatinti gyventojų fizinį aktyvumą, Jaunimo arba Kurorto parkuose siūloma įrengti 18 krepšių diskogolfo teritoriją be inventoriaus). 

Šunų vedžiojimo/treniravimo aikštelė Vidzgiryje (aptverta aikštelė su šunims laipioti ir treniruoti skirtais įrenginiais. Ją siūloma įrengti Sudvajų g.).

Empatijos sūpynių aikštelė (grupės žmonių žaidimas – besisupdami jie turės galimybę žaisti žaidimą, susijusį su emociniu raštingumu, skatinančiu geriau pažinti save ar kitą žmogų. Ją įrengti siūloma Dainų slėnyje arba prie prekybos centro „Jotvingis“).

Dėžės šunų ekskrementams su maišelių dalytuvais (visame mieste 50 vnt. dėžių su vienkartinių maišelių konteineriu. Projektu siekiama kurti patrauklią, švarią ir saugią miesto gyvenamąją aplinką).

Balsavimas vyksta čia: https://bit.ly/3n3N3Wh
Už šį ir kitus projektus karantino laikotarpiu balsuojama tik internete. Galima balsuoti vieną kartą už ne daugiau kaip 3 sąrašo projektus, nurodant savo vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą. Šie duomenys, nurodyti balsavimo metu, bus naudojami tik balsuojančiam asmeniui identifikuoti ir patikrinti, kiek kartų asmuo balsavo, tačiau jie nebus skelbiami viešai.

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą