Alytiškių iniciatyva – ir šiukšliadėžės šunų ekskrementams

Alytaus miesto daugiabučių namų kiemuose, parkuose, skveruose ar pievose paliktos keturkojų „dovanėlės“, ne tik nepuošia aplinkos, bet ir gali platinti ligas. Po kiekvieno pasivaikščiojimo su savo augintiniu ekskrementus privalu surinkti. 

Alytiškis Valerijus Vencius siūlo mieste įrengti net penkiasdešimt gyvūnų ekskrementams skirtų šiukšliadėžių. Juose taip pat būtų įmontuoti ir disperseriai su vienkartiniais biologiškai skaidžiais ir suyrančiais maišeliais. 

Iniciatyvos autoriaus teigimu, tai ne tik būtų patogu laikantiems gyvūnus, bet ir švaresnė aplinka. Mažėtų ir toksokarozės, toksoplazmozės ir echinokokozės ligų platinimas. 

Taip pat jo vertinimu,  Alytaus miesto erdvės būtų žymiai švaresnės ir higieniškesnės dėl atsakingiau surenkamų šunų ekskrementų, augtų gyventojų kultūros lygis, miestas taptų patrauklesnis gyventojams ir svečiams. Taip pat tai skatintų atsakingiau rūšiuoti ir kitas buityje susidarančias atliekas. 

Patiko ši iniciatyva? Tuomet kviečiame visus alytiškius nuo 16 metų iki gegužės 24 d. balsuoti už ją ir kitus projektus. Daugiausiai alytiškių palaikymo sulaukęs projektas bus įgyvendintas savivaldybės biudžeto lėšomis. 

Susipažinkite su iniciatyvomis:

Diskogolfas Alytuje (siekiant skatinti gyventojų fizinį aktyvumą, Jaunimo arba Kurorto parkuose siūloma įrengti 18 krepšių diskogolfo teritoriją be inventoriaus). 

Šunų vedžiojimo/treniravimo aikštelė Vidzgiryje (aptverta aikštelė su šunims laipioti ir treniruoti skirtais įrenginiais. Ją siūloma įrengti Sudvajų g.).

Empatijos sūpynių aikštelė (grupės žmonių žaidimas – besisupdami jie turės galimybę žaisti žaidimą, susijusį su emociniu raštingumu, skatinančiu geriau pažinti save ar kitą žmogų. Ją įrengti siūloma Dainų slėnyje arba prie prekybos centro „Jotvingis“).

Dėžės šunų ekskrementams su maišelių dalytuvais (visame mieste 50 vnt. dėžių su vienkartinių maišelių konteineriu. Projektu siekiama kurti patrauklią, švarią ir saugią miesto gyvenamąją aplinką).

Balsavimas vyksta čia: https://bit.ly/3n3N3Wh

Už šį ir kitus projektus karantino laikotarpiu balsuojama tik internete. Galima balsuoti vieną kartą už ne daugiau kaip 3 sąrašo projektus, nurodant savo vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą. Šie duomenys, nurodyti balsavimo metu, bus naudojami tik balsuojančiam asmeniui identifikuoti ir patikrinti, kiek kartų asmuo balsavo, tačiau jie nebus skelbiami viešai.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą