Fontanas šalia Alytaus sporto ir rekreacijos centro džiugins naujomis spalvomis

Ilgus metus neveikęs fontanas šalia Alytaus sporto ir rekreacijos centro pernai metų rugpjūčio mėnesį buvo trumpam atgaivintas ir tuo pačiu įvertinta jo būklė, o šiemet imtasi jo tvarkymo darbų. 

Praėjusią savaitę fontanas buvo išvalytas, o šią pradėtas jo pagrindo betonavimas.

Pagrindas bus kapitaliai sutvarkytas: įrengta nauja hidroizoliacija, suremontuotas sulūžęs vandens išleidimo vamzdis ir purkštukai, taip pat bus įrengtas fontano apšvietimas. Jis bus sumontuotas skulptūros „Žiedas“ pamate. Spalvas keičiantis LED apšvietimas apšvies visą skulptūrą ir vandenį. 

Pagal pasirašytą sutartį, šis fontanas turėtų būti baigtas tvarkyti vasaros pabaigoje. 

Skulptūros „Žiedas“ autorius Teodoras Kazimieras Valaitis. Ji buvo pastatyta 1982 m. praėjus aštuoneriems metams po T. K. Valaičio tragiškos mirties. „Žiedas“ buvo pirmoji metalo plastiko skulptūra, pradėjusi formuoti tokių skulptūrų ansamblį Alytaus Jaunimo parke.

Alytaus miesto savivaldybės planuose – ne tik šio fontano rekonstrukcija, bet taip pat planuojama apšviesti ir fontaną, esantį Miesto sode. Fontano pertvarkos projektas jau perduotas Kultūros paveldo departamento Alytaus skyriui, kuris įvertins, ar jis parengtas tinkamai. Gavus teigiamą atsakymą, bus pradėti apšvietimo įrengimo darbai. 

Miesto sodo fontane numatyta įrengti penkis šviestuvus ir LED juostą aplink fontaną. Šis apšvietimas vakarais šviestų balta šviesa ir sukurs dar didesnį jaukumo įspūdį alytiškiams ir miesto svečiams. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą