Alytuje iškilo naujas modernus apartamentų ir paslaugų paskirties pastatas

Augančiame ir gražėjančiame Alytuje įsibėgėjo „DG9“ modernių apartamentų ir komercinės paskirties patalpų statybų projektas.

Penkių aukštų pastatas įsikūrė pačiame Alytaus miesto centre, netoli žaliuojančio parko, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje 9. Būtent dėl vietos šis projektas gavo pavadinimą „DG9“ .

„Baltic Architects Group“ architektų projektavimo studijos parengto projekto autoriai pasirūpino, kad jaukiame Alytaus senamiestyje įsikūrusiems gyventojams ir verslo atstovams būtų patogu ne tik gyventi, bet ir įkurti čia savo verslą. Naujasis pastatas vizualiai padalytas į dvi dalis: atokiau nuo miesto šurmulio įrengti 21 modernūs apartamentai su erdviomis (6,57–145 kv. m) terasomis, žiūrinčiomis į netoliese augančių pušų viršūnes, o priekinėje pastato dalyje – trys aukštai komercinių patalpų. „DG9“ – vienintelis, Alytuje analogų neturintis, pastatas, atitinkantis A+ energetinio efektyvumo klasę.

Namo gyventojų ir svečių patogumui įrengtos dvi automobilių stovėjimo aikštelės: požeminė ir antžeminė. Prie šalia pastato pasodintų skroblų aktyvų gyvenimą propaguojantiems žmonėms įrengta lauko gimnastikos aikštelė. O mažieji laiką galės leisti vaikų žaidimo aikštelėje, padengtoje specialia danga, užtikrinančia jų saugumą. Jaukią atmosferą kuria ir gražiai apželdinta aplinka, suoliukai, pėsčiųjų takeliai, apšvietimas. Planuojama pastatą atiduoti naudoti iki šių metų rugsėjo pabaigos.

Jau dabar pasirašomos preliminarios būsto pirkimo-pardavimo sutartys. Būstą galima ne tik įsigyti, bet ir nuomotis. Kai kurie apartamentai yra įrengiami su visa apdaila. Kalbėdamas apie būsto rinką Alytuje nekilnojamojo turto „Capital“ agentūros brokeris Alytuje Mantas Navickas tikino, jog naujų butų Dzūkijos sostinėje dairosi ir alytiškiai, ir žmonės iš kitų miestų. Alytus tampa vis patrauklesnis gyventi, dirbti, mokytis. Jis taip pat pastebėjo, jog didelio būstų pasirinkimo mieste nėra. Dėl mažos būsto pasiūlos ir didėjančio poreikio ėmė kilti senų butų kainos. „Atgavus nepriklausomybę Alytuje naujų statybų būta labai mažai. Pastarąjį kartą daugiabutis namas mieste buvo pastatytas prieš keliolika metų. Vyrauja senos statybos, kurioms anksčiau ar vėliau pareikalauja rekonstrukcijos. Tai reiškia papildomus rūpesčius ir investicijas. Todėl suprantama, kad pačiame miesto centre šiuo metu baigiamas statyti naujas apartamentų ir komercinių patalpų pastatas „DG9“ patraukė gyventojų ir miesto svečių dėmesį“, – kalbėjo M.Navickas. Naujame name butų ieško ir naujakuriai, ir tie, kurie pinigus nori investuoti į nuomai skirtą būstą.

Apartamentus šiame name įsigijęs alytiškis Eugenijus Vichrovas džiaugėsi, kad pagaliau jo gimtajame mieste atsirado galimybė apsigyventi šiuolaikiškos statybos būste. Vyras planuoja įsikurti jau šį rudenį. „Namas stovi pačioje Alytaus širdyje – centre. Naujasis mano 3 kambarių butas įrengtas itin moderniai ir patogiai, o iš erdvios terasos galėsiu mėgautis nuostabiu vaizdu. Net vakare bus galima stebėti tamsoje šviečiantį miestą“, – kalbėjo būsimasis namo gyventojas. Statinio privalumais įvardijo ir tai, kad po juo įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė ir tai, kad nereikės toli eiti prireikus apsipirkti arba norint pasinaudoti įvairiomis paslaugomis. E.Vichrovas tikino, jog butas šiame name patrauklus pasirodė dėl to, kad jis šalia miesto parko, po kurį vyras labai mėgsta vaikščioti ir važinėti dviračiu.

Plėtotojo atstovė ir „DG9“ komercinio projekto vykdytoja Julija Griškonienė tikino, kad šis projektas ypatingas dėl funkcionalumo. Čia galima ne tik gyventi, bet ir kurti verslą. „Šiuo metu dirbama su komercinių patalpų koncepcija, rengiamos vizualizacijos, sprendžiami patalpų įrengimo klausimai. Siekiama sukurti ne tik gražų, bet ir funkcionalų projektą, siūlantį prekių ir paslaugų įvairovę“, – kalbėjo J.Griškonienė. Komercinės patalpos išdėstytos per tris pastato aukštus. Numatyta, kad kiekvienas aukštas turės paskirtį: pirmajame bus įkurta prekybos erdvė su atskiromis patalpomis, dideliu bendru koridoriumi ir prekybinėmis salomis; antrajame – grožio ir sveikatos oazė; trečiajame – verslo biurų erdvė. Visus tris aukštus vienys bendra dizaino stilistika. „Siekiame sukurti gražų ir išskirtinį projektą. Todėl mielai kviečiame Lietuvos verslininkus prisijungti prie mūsų nedidelio, bet jaukaus projekto formavimo“, – ragino J.Griškonienė. Komercinių patalpų įrengimas vyks etapais: iki 2022 metų pradžios bus įrengtas trečiasis aukštas, iki 2022 metų pavasario pabaigos – pirmasis, iki 2022 metų pabaigos – antrasis aukštas.

Mieste jaučiamas naujų būstų poreikis

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis: „Dzūkijos sostinė pastaruoju metu smarkiai plečiasi. Mieste, kuriame šiuo metu gyvena apie 53 tūkst. žmonių, naujų būstų, kaip ir komercinių patalpų, paklausa auga. Pirmą kartą per trisdešimt metų gyventojų ne mažėja, o daugėja. Miestas vėl tampa patrauklus buvusiems emigrantams, kurių vis daugiau sugrįžta iš užsienio.

Be to, į Alytų ateina naujos investicijos. Viena po kitos kuriasi naujos įmonės. Šiuo metu esame pasirašę 7 sutartis su naujomis gamyklomis, kurios bus pastatytos mūsų mieste. Planuojama artimiausiu metu pastatyti dar bent 3 gamyklas. Tai reiškia, kad Alytuje bus sukurta per 1 tūkst. naujų darbo vietų. Vadovams, kitiems darbuotojams reikės gyvenamųjų būstų. Didės ir verslo patalpų poreikis. Naujų gyvenamųjų namų statybų Alytuje ilgą laiką visai nebuvo. Modernus daugiabutis namas, kuriame įsikurs ir paslaugų paskirties patalpos, mieste iškilo po maždaug 15 metų. Kad tokių nekilnojamojo turto objektų reikėtų kuo daugiau, rodo auganti būsto paklausa. Dėl naujų būstų stygiaus senų statybų butų kainos Alytuje kyla kaip ant mielių ir jau vejasi Vilnių. Todėl tikiuosi, jog statybos mieste plėsis sparčiau“.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą