Alytuje – dar 14 naujų konteinerių aikštelių

Alytaus miesto gatvės ir daugiabučių kiemai pasipildė dar keturiolika naujų atliekų surinkimo aikštelių.
 
Aplinkos apsaugos skyriaus specialistų teigimu, dvi naujos aikštelės įrengtos prie viešųjų miesto erdvių, kuriose dideli gyventojų srautai, taip pat – prie garažų kooperatyvų. 

Dar aštuonios naujos aikštelės iki rudens pabaigos bus įrengtos prie gyvenamųjų daugiabučių namų Volungės, Statybininkų, Žuvinto, Lauko, Jaunimo, Saulėnų ir Santaikos gatvėse. 

Čia bus įrengti penkių rūšių konteineriai: mišrioms atliekoms, plastikui, popieriui, stiklui ir maisto atliekoms. Aikštelėse, įrengiamose ne prie daugiabučių namų, o viešose vietose, maisto atliekoms skirtų konteinerių nėra.  

Dar vienuolikos naujų aikštelių vietos šiuo metu derinamos su įvairiomis institucijomis bei gyventojais ir, pasak Aplinkos apsaugos skyriaus specialistų tai nėra labai paprastas procesas. Požeminiai ir pusiau požeminiai konteineriai įrengiami juos įkasant į žemę,  tad po jais negali būti jokių komunikacijų: elektros kabelių, vandentiekio, nuotekų, dujų ir kitų tinklų, taip pat turi būti išlaikoma ir atitinkama apsaugos zona nuo tokių tinklų. 

Praėjusių metų pirmą pusmetį Alytuje pradėti eksploatuoti nauji antžeminiai ir pusiau požeminiai atliekų surinkimo konteineriai pakeitė ne tik estetinį miesto vaizdą, bet ir skatina gyventojus labiau rūšiuoti atliekas.

Šiuo metu įrengtos ir eksploatuojamos jau 145 naujos konteinerių aikštelės. 

Konteinerių aikštelės nėra skirtos didelių gabaritų atliekoms, jas galite nemokamai pristatyti į šias stambiagabaričių atliekų surinkimo aikšteles: 

Alytuje  Alovės g. 6B ir Putinų g. 3A (darbo laikas antradieniais – šeštadieniais nuo 9.00 iki 18.00 val., pietų pertrauka nuo 13.00 iki 14.00 val.); 

Alytaus raj., Karjero g. 2, Takniškių kaimas (darbo laikas kasdien nuo 8.00 iki 20.00 val.).

Taip pat gyventojai prašomi šalia konteinerių aikštelių nestatyti automobilių, nes jie trukdo specialiajam transportui privažiuoti ir ištuštinti pilnus konteinerius. Beje, užstatyti konteinerių aikšteles draudžiama ir Kelių eismo taisyklėse, už jų nesilaikymą gali būti skirta bauda. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą