Naujos investicijos į turizmą – Alytus turės kempingą

Alytus tampa vis svetingesniu turistams. Pušų paunksmėje greta kelio nuo Vilniaus ir Druskininkų atvykstančius svečius pasitiks kempingas. Jį įrengs Vytauto Vasiliausko individuali įmonė, kuri netoli planuojamo kempingo turi ir kavinę. 

Valstybinės žemės sklypo nuomos aukcioną laimėjusi įmonė įsipareigoja vėliausiai per du metus mėnesius nuo sutarties pasirašymo beveik pusantro hektaro sklype įrengti kempingą, o per metus pradėti statybos darbus.  

„Apie kempingo reikalingumą Alytuje kalbama daugiau kaip dešimt metų. Kalbos ir likdavo kalbomis. Pagaliau paskelbus žemės sklypo nuomos aukcioną, iš tikrųjų, mažai kas tikėjo, kad toks investuotojas atsiras. Labai džiaugiuosi, kad kempingo idėja susidomėjo žinomas vietos verslininkas, alytiškis. Tikiuosi, kad jau kitąmet Alytų aplankys kur kas daugiau turistų, pasigrožės, pailsės, skaniai pavalgys ir neskubės sugrįžti namo – galės ramiai pailsėti naujai įrengtame kempinge miško apsuptyje“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Sutartyje numatyta, kad kempingo su administraciniu pastatu ir poilsio paskirties pastatais statyba turi būti vykdoma pagal 2009-12-18 statybos leidimą. Tačiau esant būtinybei (įrengiant inžinerinę infrastruktūrą maksimaliai išnaudoti atsinaujinančius, energiją taupančius gamtos išteklius ar siekiant modernesnių projektinių sprendimų, nekeičiant statybos objekto ir paskirties), nuomininkas gali savo lėšomis parengti pastatų bei statinių techninio projekto dokumentaciją bei gauti naują statybą leidžiantį dokumentą.

Taip pat sutartyje nuomininkui numatyta prievolė žemės sklype savo lėšomis įsirengti inžinerinius tinklus.

Žemės sklypas aukcione išnuomotas dvidešimčiai metų, metinis nuomos mokestis sudarys beveik 4 tūkstančius eurų. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą