Meilės labirinto išorę papuoš sieninės tapybos darbai

„Apipintas legendomis apie įsimylėjėlius Mirgrausėlę ir Alytą, intriguojančiomis istorijomis apie kurortines meiles ir išdavystes tarpukariu – Alytus nuo seno garsėjo kaip meilės miestas. Šiandien žodis „meilė“ net miesto varde užkoduotas. Kalbama, kad šiame labirinte galima sutikti savo gyvenimo meilę. Tačiau galima ir paklysti...“. – šią legendą galite perskaityti užsukę į Alytaus jaunimo parką ir stabtelėję prie neseniai pastatyto Meilės labirinto. 

Netrukus šio labirinto išorė turėtų pasipuošti sieninės tapybos darbais. Juos ant šio išskirtinio statinio turėtų nupiešti alytiškiai Pijus Šematulskis ir Karolis Grubis. 

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė kartu su mero patarėja Agne Mankevičiūte, P. Šematulskiu, Kultūros, Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyrių specialistais aptarė planuojamus sieninės tapybos darbus.

„Meilės labirintas jau pastatytas, liko papuošti jo išorę. Norėtųsi, kad šio statinio vidus ir išorė būtų labiau susijusi su šalia labirinto užrašyta legenda ir atspindėtų  tarpukario laikotarpį“, – mintimis apie galimus labirinto išorės sienų tapybos variantus dalijosi mero pavaduotoja J. Šukevičienė. 

Pasitarimo metu nuspręsta kreiptis į Alytaus kraštotyros muziejų ir prašyti pateikti muziejaus fonduose turimus tarpukario laikotarpiu alytiškių mylimosioms ar mylimiesiems rašytus atvirukus, kurių pagrindu P. Šematulskis paruoš galimus Meilės labirinto išorės sienų eskizus.

Meilės labirintą sieninės tapybos darbais papuošiantys P. Šematulskis ir K. Grubis kitą savaitę turėtų Alytaus miesto savivaldybei  pateikti planuojamų darbų eskizus. Išrinkus tinkamiausią eskizą, prasidės sieninės tapybos darbai, tad tikėtina, kad jei tik leis oro sąlygos, ryškiomis spalvomis Meilės labirintas pasipuoš dar rugsėjį.

„Meilės labirintas“ – praėjusių metų „Maximos“ rengiamo iniciatyvų konkurso „Mes – bendruomenė“ finalininkas. Šis konkursas yra skirtas prisidėti prie miestų ir miestelių, kuriuose veikia „Maximos“ parduotuvės, bendruomenių gerovės stiprinimo. Meilės labirinto idėjos įgyvendinimui „Maxima“ skyrė 10 tūkst. Eur, o 6,7 tūkst. Eur. Alytaus miesto savivaldybė.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą