Alytaus kolegija prie vieno bendro stalo buria skirtingas Pirmojo Alytaus bendruomenes

Antradienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis dalyvavo seminare-diskusijoje „Valstybės, švietimo ir verslo vaidmuo vietos bendruomenių formavimosi procese“, kurią organizavo Alytaus kolegija kartu su Piliakalnio seniūnaitijos bendruomenė. 

„Alytaus kolegija kartu su seniūnaitija imasi vaidmens, kuris yra svarbus visam miestui. Neseniai pasibaigę seniūnaičių rinkimai galbūt parodė praėjusios kadencijos trūkumus, o dabartinės – privalumus, nes ne visos seniūnaitijos dirbo aktyviai, ne visus seniūnaičius asmeniškai gerai pažinojau. Iš tiesų džiaugiuosi, kad pradedama burti ne tik švietimo bendruomenė, bet ir vietos verslas, žmonės. Vietos versle atsiranda tam tikri pokyčiai, kai įrengiamos vaikų žaidimų aikštelės, suoliukai, rūpinamasi apšvietimu ir kt. Smagu matyti, kad ir verslas  dirba ne tik sau, bet ir tam tikrą dalį skiria bendruomenei. Tikiuosi, kad ši diskusija bus ne vienintelė ir Alytaus kolegija toliau rodys lyderystę, nes kažkam reikia suburti skirtingas bendruomenes į bendrą žmonių ratą ir ieškoti sprendimų, kaip įgyvendinti vieną ar kitą idėją ar išspręsti kylančias problemas. Mums rūpi visos miesto bendruomenės“, – seminaro-diskusijos metu kalbėjo N. Cesiulis. 

Diskusijoje dalyvavusio Seimo nario Vytauto Bako teigimu, Lietuvoje ekonomiką ir gerovę kuria ne valdžia ar politikai, bet būtent bendruomenės, o regiono proveržis gali išsivystyti, jeigu išlaisvinsime bendruomenių potencialą. „Norėčiau palinkėti, kad šis startuolis, kurį jūs kuriate diskutuodami apie bendruomeniškumą ir jo stiprinimą, taptų bendruomenių namais, kuriuose vyktų inovacijų mugės, būtų dalijamasi patirtimi ir vertinamos didžiausią vertę kuriančios bendruomenių iniciatyvos bei žmonės.“

Alytaus kolegijos direktorius Sigitas Naruševičius teigė pajutęs, kaip bendruomenės nori burtis ir veikti. „Mes manome, kad turėtume labiau atsiverti, nes ir kolegijoje nuolat vyksta vienokie ar kitokie renginiai, kuriuose gali lankytis miesto gyventojai. Nusprendėme atiduoti duoklę savo bendruomenei, ją suburdami prie vieno bendro stalo. Kartais net ašarą išspaudžia, kuomet mažieji alytiškiai vienokia ar kitokia proga ateina pasveikinti kolegijos. Gražu žiūrėti kaip seniūnaitijos mieste kuria parkus, mums jo kurti nebereikia, tiesiog reikia jį įveiklinti. Manome, kad neverta rūšiuoti seniūnaitijų, o  reikia atsiverti visiems alytiškiams ir rajono gyventojams. Linkiu mūsų Piliakalnio seniūnaitijos seniūnaičiui Daliui Sinkevičiui tą vairą stipriai perimti į savo tvirtas rankas. Sėkmės darbuose!“

Seminare-diskusijoje taip pat buvo kalbama apie  socialinių partnerių vaidmenį, dvasinį bendruomenės ugdymą, verslo socialinę atsakomybę bendruomenės formavimo ir jos veiklos tobulinimo procese, vaikus ir šeimą, kriminologinę situaciją, nusikalstamumo prevenciją ir švietimą.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą