Atliekų konteineriai plaunami nuolat. Ar pastebėjote?

Kiekvieną rytą du vyrai sėda į automobilį su specialia įranga, ima specialaus šampūno, dezinfekavimo priemonių ir išvažiuoja plauti atliekų konteinerių. Tų, požeminių ir pusiau požeminių, kurie įrengti prie daugiabučių namų.

Toli gražu ne visada atvažiavus prie jų galima iš karto pradėti plauti. Vyrams tenka pirmiausia sutvarkyti aikšteles: surinkti ir į atskirus konteinerius sumesti prie jų paliktas šiukšles. Tik viską surinkę jie gali imtis savo darbo – konteinerių plovimo. 

Per mėnesį Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) darbuotojai, nuplauna apie 200 konteinerių aikštelių, kuriose yra po penkis požeminius ar pusiau požeminius konteinerius. Visų jų išorė plaunama vandeniu su šampūnu, naudojamos biologiškai skaidžios dezinfekavimo priemonės. Kartu su konteineriais nuplaunama ir jų aikštelė, o aplink ją vieno metro atstumu nušienaujama žolė. 

„Konteinerių plovimas – nuolatinis, nepertraukiamas procesas, kuris vyksta pagal sudarytą grafiką. Jame numatyta, kad kiekvieną mėnesį turime nuplauti 146 konteinerių aikšteles, bet realiai pavyksta nuplauti daugiau – plauname tiek, kiek spėjame, operatyviai reaguojame į aikšteles prižiūrinčių mūsų darbuotojų „reindžerių“ pranešimus“, - pasakojo ARATC Transporto ir konteinerių eksploatavimo padalinio vadovas Janis Laurinaitis. 

Konteinerių plovimo tempai gerokai paspartėjo ir kokybė pasikeitė šių metų pavasarį pradėjus naudoti naują, modernią plovimo įrangą. 

Ją naudojant plaunamas bei dezinfekuojamas ir bendro naudojimo konteinerių vidus. Tai daroma 1-2 kartus per metus. Jei iškėlus konteinerį pastebima, kad jis viduje nešvarus ar prisikaupę drėgmės – plaunama papildomai. 

Konteinerių plovimo brigada dirba kiekvieną dieną, plaunami konteineriai visose savivaldybėse. Bet būna atvejų, kai suplanuotu laiku ar gavus „reindžerio“ pranešimą apie užterštą konteinerį, jo nuplauti nepavyksta dėl ne vietoje paliktų automobilių – jie užstoja privažiavimą prie konteinerių arba juos plaunant prie aikštelių palikti automobiliai gali būti aptaškyti.  

Kiek laiko nuplauti konteineriai išliks švarūs ir kaip atrodys aikštelė aplink juos, labiausiai priklauso nuo pačių gyventojų ir jų elgesio. 

Mišrias ir maisto atliekas reikia rinkti į maišelius, kuriuos prieš išmetant į konteinerius būtina sandariai užrišti. Prie konteinerių nepalikti jokių atliekų. Tiek tereikia, kad aplinka prie namų ir dažnai plaunamų konteinerių būtų tvarkinga.   

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą