Socialinių paslaugų centrui įteiktas priežiūros (pagalbos) ir socialinės globos paslaugų asmens namuose sertifikatas

Spalio 21 d. Alytaus miesto savivaldybėje vyko susitikimas su socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene  ir ministerijos specialistais. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė taip pat susitiko su Alytaus mieste esančių socialinių įstaigų vadovais, nevyriausybinių organizacijų atstovais, kartu su Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojais Jurgita Šukevičiene, Povilu Labuku ir administracijos direktore Ona Balevičiūte kalbėjo apie socialines problemas, artimiausius jų sprendimo būdus.

Ministrė M. Navickienė trumpai apsilankė VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centre, kur jos laukė Valakupių reabilitacijos centro komanda: direktorė Tatjana Ulbinienė, Profesinės reabilitacijos skyriaus vadovė  Natalija Markovskaja ir EQUASS konsultantė Rasa Laiconienė. 

Ministrė įteikė centro direktorei Eglei Teresevičienei priežiūros (pagalbos) ir socialinės globos paslaugų asmens namuose EQUASS Assurance (angl. The European Quality in Social Services) sertifikatą.

Didžiuojamės, kad VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centras, dalyvavęs EQUASS  sertifikavimo projekte, yra vienas iš 21 apdovanotųjų Lietuvoje. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė įteikdama sertifikatą džiaugėsi iniciatyva gerinti teikiamų socialinių paslaugų kokybę ir sveikino įstaigą priėmus šį svarbų žingsnį tobulėti.

EQUASS yra Europos socialinių paslaugų kokybės užtikrinimo sistema, paplitusi visoje Europoje ir skirta teikiamų socialinių paslaugų kokybei užtikrinti ir tai yra vienintelis Europoje specializuotas socialinių paslaugų kokybės standartas. EQUASS kokybės principai – plačiausiai pripažįstamas Europos kokybės principų komplektas, jis yra pagrįstas visuotinėmis vertybėmis. Visos EQUASS sertifikavimo programos atitinka Europos socialinio sektoriaus kokybės reikalavimus ir įstaigos, gavusios sertifikatą, tampa pripažintomis EQUASS sistemos narėmis.

Direktorė E. Teresevičienė džiaugiasi centro darbuotojų pasiekimu teikiamomis kokybiškomis centro socialinėmis paslaugomis, kurias teigiamai įvertino nepriklausomas išorės auditorius.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą