Alytaus ir Gižycko pavieto bendradarbiavimo planuose – nauji projektai ir bendradarbiavimo kryptys

„Oficialiai Alytus ir Gižycko pavietas bendradarbiauja dešimt metų. Nuo pat bendradarbiavimo pradžios iki dabar Alytus yra geriausias mūsų miestas partneris vertinant INTERREG programos projektų įgyvendinimą“, – taip Alytaus ir Gižycko pavieto bendradarbiavimą įvertino šiandien į susitikimą su miesto vadovais atvykęs Gižycko pavieto starosta Dariusz Drzazdzewski ir jį lydėjusi tarybos narių delegacija.

Iš kaimyninės Lenkijos į baigiamąją bendro INTERREG V-A Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimo programos projekto „Bendradarbiavimas – terapijos sėkmė“ konferenciją atvykusius svečius savivaldybėje priėmė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. 

„Tikiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas tęsis  ir prasidėjus naujam finansavimo laikotarpiui mes ir toliau įgyvendinsime bendrus projektus bei kartu gerinsime gyvenimo kokybę mūsų miestų gyventojams“, – sveikindamas atvykusius svečius sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Prakalbus apie tolimesnį bendradarbiavimą, Gižycko pavieto starosta teigė, jog ateityje Alytaus ir Gižycko pavieto bendradarbiavimas galėtų tęstis ne vien švietimo ar sporto srityse, bet ir pasukti kitomis kryptimis, viena jų – verslas, juo labiau, kad, anot D. Drzazdzewskio, keletas Alytaus miesto ir Gižycko pavieto verslo atstovų susitikimų jau įvyko. 
Bendradarbiavimas savivaldos srityje, keičiantis gerąja ir blogąja patirtimi, susijusia su savivaldybės ir pavieto administracijų darbu – dar viena kryptis, kurioje bendradarbiauti norėtų kaimynai lenkai. 

Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis išreiškė savivaldybės norą bendradarbiauti komunalinio ūkio ir atsinaujinančios energetikos srityje. „Mus domina atsinaujinanti energetika ir mes norime, kad  visos savivaldybės švietimo ir kitos įstaigos būtų nepriklausomos nuo kitų tiekėjų“,  – pridūrė miesto vadovas.

Aptarę galimas naujas bendradarbiavimo kryptis Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis ir Gižycko pavieto starosta D. Drzazdzewski pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, susijusį su švietimu ir pagalba neįgaliesiems bei jų šeimoms. Pasirašytame susitarime numatyta, kad abi jį pasirašiusios šalys sistemingai įgyvendins projekto „Bendradarbiavimas – terapijos sėkmė“ metu padarytas išvadas.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą