Sėkmingai veikiančios ir aukštus atlyginimus mokančios įmonės Alytuje kviečia sugrįžti į gimtinę

Pirmadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis kartu su visuomeniniu konsultantu Sauliumi Ivoška lankėsi Pramonės parke, kur įsikūrusios dvi alytiškiams gerai žinomos, sėkmingai veikiančios bendrovės „Glass LT ir „Stroglass“. Įmonėse aptarta naujų darbuotojų paieškos problematika, kalbėta apie planuojamą įmonių plėtrą, miesto bendruomenės rėmimo galimybes. 

Meras pastebi, kad 2020 metais į miestą sugrįžo daugiau gyventojų, negu jį paliko. „Laikai keičiasi, kai daugelis išvyko į užsienį, tuo metu atlyginimų vidurkis mieste siekė vos kelis šimtus eurų, dabar situacija pasikeitė, mieste jau yra įmonių, kurios darbuotojams moka apie 2000 tūkstančius eurų ar daugiau. Nepaisant to, specialistų neranda. Daugelis po karantino nesugrįžo į darbo rinką, vieni atrado kitas veiklas, o kiti tenkinasi pašalpomis“.
N. Cesiulio teigimu, darbuotojų paiešką sąlygoja ir gyvenamojo būsto pasiūlos stygius. Būsto rinkoje pasiūlymų nedaug, o naujų butų statybos dar tik įsibėgėja. Per pastaruosius dvejus metus pastatyti du nauji daugiabučiai, o kitais metais turėsime ir dar vieną. „Tikimės, kad ir naujų darbo vietų pasiūla, ir naujas būstas ir kitos sąlygos – gerėjanti darželių, mokyklų, miesto gatvių ir takų infrastruktūra padės pritraukti emigrantus sugrįžti namo į gimtinę, čia dirbti ir užsidirbti“, - sakė meras. 

Įmonės „Glass LT“ generalinio direktoriaus Giedriaus Jackūno teigimu, šiuo metu darbuotojų paieška gan sudėtinga, nors įmonė moka vienus didžiausių atlyginimų Alytuje ir turi papildomų motyvavimo galimybių, tačiau norinčių dirbti atsiranda nedaug. „Plečiamės, kitais metais planuojame pradėti dirbti keturiomis pamainomis, ieškome įvairių sričių specialistų ir gamyboje, ir darbui biure“, – kalbėjo vadovas.
Šiuo metu įmonė ieško apie 80 naujų darbuotojų - technikų, automatikų, inžinierių, logistų ir kt. Įmonės ateities planuose - naujos gamyklos statybos, kurioje sukurs dar 100 naujų darbo vietų ir parama miesto bendruomenei. Prieš keletą metų įmonė šalia prekybos centro „Jotvingis“ padovanojo miestui vaikų žaidimų aikštelę, kuria naudojasi mažieji alytiškiai. Šiais metais mieste įsikūrusiam Alytaus hospisui skyrė piniginę paramą, apie prisidėjimą prie kitų miesto erdvių planuojama ir ateityje. 

Įmonės „Stroglasas“ vadovas Andriejus Jakštas teigia, kad įmonė yra pažangiausia stiklo paketų gamybos įmonė Pabaltijo valstybėse. Bendrovės ateities planas – automatizuoti, skaitmenizuoti ir plėsti gamybą. Įmonė dirba daugelio Europos valstybių rinkose. Didžiausias veiklos sąnaudas augina darbo užmokestis ir mokesčiai, daug jų tenka ir elektros energijos pirkimui, tad įmonės tikslas – jungtis prie žaliojo kurso, ieškant galimybių sumažinti šiuos kaštus. Įmonė ant stogo jau turi įsirengusi saulės elektrinę, tačiau dairomasi ir kitų galimybių. 

Bendrovėje šiuo metu dirba virš 200 darbuotojų, prognozuojama, kad šiemet įmonės apyvarta gali viršyti 20 mln. eurų ir tai  bus didžiausia apyvarta per įmonės gyvavimo metus. 

Jau daug metų bendrovė remia rankinio klubą „Varsa-Stronglasas“, kasmet dovanoja sakuras miestui Žaliojoje gatvėje, šiemet taip pat prisidėjo ir prie naujų krepšinio stovų pirkimo Jaunimo parkui. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

  • .
    prieš 35 minučių
    Darbuotojų atlyginimas uz tris pamainas per mėnesį ~1000 euru, valdžios gal ir yra 2000euru
  • .
    prieš 5 minučių
    Duotu "i rankas" bent 1500€ be specialybes,gal ir gryzciau,praktikos prie automatiniu masinu yra apie 10 metu,bet kaip visada Alytuij tik pazadai,pazadukai,ateiciau darbintis,garantuotai pasiulytu kokius 500 :)))
  • Algis
    prieš 45 minučių
    Buvau atvykes i glass lt, pasiule vieninteli pagalbinio darba uz 400-500euru i rankas.. Tai manau jiems reikia labiau vergu nei darbuotoju..

Parašykite komentarą