Savivaldybės premijos – Alytų mieste, Lietuvoje ir pasaulyje garsinančiam devintukui

Pirmadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir vicemeras Povilas Labukas pasveikino devynis gabiausius Alytaus miesto vardą Lietuvoje ir užsienyje garsinančius, savanorišką ir aktyvią visuomeninę veiklą vykdančius bei kūrybiškus moksleivius ir studentus. Jiems įteiktos šių metų savivaldybės premijos. Jų vertė – nuo 800 iki 500 eurų. 

„Džiaugiuosi, savivaldybėje matydamas daug jaunų veidų. Tikrai nusipelniusio miestui jaunimo, parodžiusio gerus rezultatus visuomeninėje veikloje ir moksle. Ačiū, kad nepamirštate miesto, kuriame augote ir mokėtės, brendote kaip asmenybės ir tikiuosi, anksčiau ar vėliau į jį sugrįšite. Jūs mums esate labai svarbūs“, - susitikimo pradžioje premijos laureatams sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės, šiemet, kaip niekad anksčiau, visi komisijai pateikti kandidatai gauti premiją buvo labai stiprūs. 

„Komisijai buvo labai sudėtinga apsispręsti, nes šias metais buvo labai daug stiprių paraiškų. Pasiekimai visose kategorijose atrodo vienas už kitą vertesni, norėjosi net neskirstyti vietų, bet pastebėti ir įvertinti visus. Bet taisyklės yra taisyklės, tad šiemet įvertinome šį Alytaus devynetuką“, - pristatydama premijų laureatus sakė J. Šukevičienė. 

Šiais metais pirmoji 800 eurų premija už labai gerą mokymąsi, tiriamuosius mokslo darbus, Alytaus miesto vardo garsinimą respublikos ar tarptautiniu lygiu skirta Oksfordo universiteto studentei Justinai Vaičiukynaitei, antroji – 700 eurų – šioje kategorijoje skirta Jotvingių gimnazijos auklėtinei Evai Šlikaitei, trečiąja – 500 eurų – premija įvertintas Vilniaus Universiteto studentas Evaldas Lugauskas. 

Už savanorišką ir aktyvią visuomeninę veiklą atitinkamomis premijomis įvertintos Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazistė Karolina Kucavičiūtė, Alytaus šv. Benedikto gimnazijos mokinė Augustė Anisimova bei dar viena Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos moksleivė Darija Šaranina. 

Už kūrybiškumą premijos Premijuojamo 14–29 metų jaunimo atrankos konkurso komisijos sprendimu skirtos Alytaus šv. Benedikto gimnazijos moksleiviams Miglei Ogulevičiūtei ir Orestui Vyšniauskui bei Vytauto Didžiojo universiteto studentei Gretai Žogelytei. 

Aktyvūs, visuomeniški, kūrybingi jauni 14 – 29 metų amžiaus moksleiviai ir studentai Alytaus miesto savivaldybėje premijuojami nuo 2017 metų. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorės (vyriausiosios specialistės) Dalios Kavolynienės, šiais metais į skiriamas trijų kategorijų premijas, kaip ir pernai,  buvo pateiktos 27 paraiškos. Kasmet skiriama po devynias nuo 800 iki 500 eurų dydžio premijas. 

Nuo 2017 metų iki šiol Alytaus miesto savivaldybės premijomis įvertinti 45 studentai ir moksleiviai iš Alytaus. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą