Šventinis kaleidoskopas paslaugų centre

Nesibaigiančia srove gyvenimas tekėjo su savo kasdieninėmis problemomis ir šventėmis. Visus metus Alytaus miesto socialinių paslaugų centras priminė pilną bičių dūzgimo avilį. Kasdien į įstaigą suplaukdavo begalė miesto gyventojų problemų, jų sprendimų „čia ir dabar“, mūsų norai padėti. Ryte į įstaigą sruvendavo  būrys darbuotojų, didelė jų dalis - tiesiog į paslaugų gavėjų namus - paslaugos į namus.

O šiandien mes stabtelėjome: Naujieji šalia. Ir nesvarbu mažas tu ar didelis, liūdnas ar laimingas – visiems atsirado vietos gražioje metų šventėje, keletą dienų vykusioje VšĮ Alytaus socialinių paslaugų centre. Tik vienas ne visai linksmas pastebėjimas: šventė vyko kiekviename padalinyje atskirai. Pasaulis pasikeitė, šventės irgi.

Paramos šeimai padalinyje šventė prasidėjo nuo paslaugų gavėjų: vyko UAB „Montuotojas“ kalėdine akcija šeimoms. Rėmėjai kartu su socialiniais darbuotojais padarė šeimoms šventę, dovanodami kalakutus šventiniam stalui. Paramos šeimai darbuotojos ketvirtadienį rinkosi į šventinę penkminutę prie arbatos puodelio aptarti praėjusių metų.

Vaikų dienos centre „Vaikystės vaivorykštė“ šiais metais Kalėdos buvo minimos net tris kartus: dalyvauta dvejose edukacijose – kalėdinių žaisliukų gaminimo bei kūčiukų kepimo. Taip pat vaikų dienos centre vyko pokalbis apie gražiausias šventines tradicijas, prisiminti burtai bei užduočių ir žaidimų pagalba buvo ieškoma dovanų.

Pati tikriausia šventė atėjo į Neįgaliųjų dienos centrą: čia metų-metais buvo įprasta švęsti rimtai ir spalvingai su kaukėmis, karnavalu, muzika ir kitomis šventinėmis linksmybėmis. Tad ir šiemet visi nusprendė išlaikyti šventinę dvasią ir linksmai atšvęsti. Nesvarbu, mažas tu ar didelis, liūdnas ar laimingas – visiems atsirado vietos nuoširdžiame renginyje. Žmones vienija geri darbai, muzika, kūryba. O čia visko užteko. Šventę kūrė darbuotojai: Nijolė Kosmačiauskienė, Renata Bucevičienė, Inga Rakauskienė ir kiti.

Kukliausiai šventę paminėjo Socialinės globos padalinio darbuotojos: namuose jų visada laukia paslaugų gavėjai. Kartais tenka tik pasiųsti gerą, gražią mintį, sveikinimą internetinėse erdvėse.

Miesto gyventojai, tegul gražios bus Jūsų visų šventės, susibūrus visai šeimai, nepamirštant vienišų, kenčiančių ir laukiančių trupinėlio žmogiškojo dėmesio  –  linki VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro bendruomenė. Tegul niekas nebus pamirštas. O mes esame visada pasiruošę Jums pagelbėti.

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą