Lengvatinio kredito pirmam būstui įsigyti subsidija – 90 alytiškių šeimų

Alytaus miesto savivaldybės administracija pernai jaunoms šeimoms išdavė 90 pažymų, kuriomis remiantis jos galės gauti būsto kredito subsidiją, gaudamos lengvatinį kreditą ir įsigydamos pirmąjį būstą Alytuje. 

Maksimali tokio lengvatinio kredito suma – 87 tūkstančiai eurų. 

Valstybės teikiama subsidija gali pasinaudoti jaunos šeimos, kurių kiekvienas iš sutuoktinių yra iki 36 metų, neturi nuosavybės teise gyvenamo būsto arba turėto ar turimo būsto naudingasis plotas yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų vienam asmeniui, arba turimas turtas Nekilnojamo turto kadastro duomenimis yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų. 

Kaip paaiškino Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė, jaunoms šeimoms, kurios neaugina vaikų, suteikiama 15 proc. būsto kredito subsidija, auginančioms vieną vaiką – 20 proc., auginančioms du vaikus – 25 proc., auginančioms tris ir daugiau vaikų – 30 proc. Prašymai teikiami per Socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt prieš tai deklaravus šeimos turtą už praėjusius kalendorinius metus (forma FR 0001). 

Jaunos šeimos, pasinaudojusios valstybės finansine paskata, taip pat gali gauti dar 5 procentų dydžio savivaldybės finansinę paramą, jeigu atitinka jaunos šeimos apibrėžimą ir bent vienas šeimos narys yra šių sričių specialistas: gydytojas, mokytojas, informacinių technologijų specialistas, inžinierius ir turi darbo santykius Alytaus mieste.

Pasak vedėjos, taip savivaldybė siekia pritraukti miestui reikalingų specialistų. „Pernai tokias lengvatas savivaldybė suteikė penkioms atvykusioms šeimoms“, - sakė A. Juonienė. 

 Šiai metais valstybės biudžete Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo įgyvendinimui numatyta skirti 12 milijonų eurų. Pasak vedėjos, Alytaus miesto savivaldybės biudžete, kaip ir pernai, numatyta skirti 20 tūkstančių eurų prisidedant prie jau minėtų profesijų jaunų specialistų atvykimo į Alytų ir jų pirmojo būsto įsigijimo subsidijos.

Šiais metais per dvi dešimtis sausio dienų Alytaus miesto savivaldybės administracija jau išdavė 12 pažymų dėl būsto kredito subsidijos. 

„Beveik kasdien tenka sulaukti skambučių iš jaunų šeimų, kurios domisi galimybe gauti subsidiją, todėl labai džiugu, kad Alytaus mieste vis daugiau jaunų šeimų nori apsigyventi savame būste“, – sakė Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė.

Jei turėtumėte daugiau klausimų dėl lengvatinių kreditų būstui ir jų subsidijos, galite kreiptis telefonu 8 626 564 60. 


Turto valdymo ir verslo skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą