Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius: darbas darbą vijo

Keletą metų besitęsianti pandemija ir didelis darbo krūvis buvo iššūkis ne tik Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistams – galutinai susidėvėjo ir senas, ne vienus metus skyriaus naudotas tarnybinis automobilis, kuris jau skaičiavo šimtus tūkstančių nuvažiuotų kilometrų. Naujas tarnybinis „Toyota“ automobilis, kurį miesto gatvėse jau gali pastebėti alytiškiai, bei naujos darbuotojų uniformos iš specialaus audinio, saugančio nuo lietaus ir vėjo – tai atributai, kurie labiau pastebimais padarys viešosios tvarkos klausimus mieste sprendžiančius specialistus.

„Metai buvo įtempti – darbas darbą vijo, iššūkių pridėjo ne tik pandemija, bet ir ekstremali situacija dėl nelegalių migrantų srauto, buvo pakankamai daug pranešimų apie įvairius teisės aktų pažeidimus, gyventojų skundų, kuriuos teko nagrinėti“, - sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas.  
 
Skyriaus darbuotojai per metus išnagrinėjo penkias dešimtis įvairiausių skundų. Pasak R. Vitkausko, daugiausiai alytiškiai skundėsi dėl gyvūnų nepriežiūros ir jų keliamo triukšmo, dėl socialinių būstų gyventojų elgesio, dėl remontų keliamo triukšmo ir dėl netvarkingai statomų ar paliktų be priežiūros automobilių. 

Skundų įvairovė, pasak vedėjo, labai plati. Būta jų ir dėl iš kaimynų buto sklindančių kvapų, ir dėl lesinamų paukščių ar kapavietės nepriežiūros, dėl kaimyno gyvatvorės. 

Skyrius parengė 38 įsakymus dėl gyventojų prieštaravimų rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose ir lodžijose, įregistravo 90 gyventojų pranešimų apie remonto darbus jų butuose. 

Skyriaus darbuotojams buvo pavesta ir tikrinti, kaip laikomasi pandemijos reikalavimų atitinkamose prekybos vietose ir paslaugas teikiančiose įmonėse, ar gyventojai tinkamai laikosi saviizoliacijos reikalavimų.

R. Vitkausko teigimu, pernai patikrinti 2689 iš užsienio valstybių atvykę ar grįžę ir saviizoliacijoje buvę asmenys, dėl reikalavimų laikymosi patikrinti 864 ūkio subjektai ir prekybos vietos, 109 viešąsias paslaugas teikiančios įmonės. 

Artėjant pavasariui skyriaus darbuotojai ketina daugiau dėmesio skirti tam, kad automobiliai nebūtų parkuojami ant žaliųjų vejų, automobiliai nebūtų statomi draudžiamose vietose prie įvažiavimų į daugiabučius ar stovėjimą ribojančio ženklo galiojimo zonoje, stebėjimo kameromis užfiksuotiems pažeidimams. 

„Paprastai vairuotojus pirmą kartą stengiamės perspėti, nuolat vykdome prevencines priemones, tikrai nėra pagrindinis tikslas fotografuoti, rašyti protokolus ir bausti, tikimės žmonių sąmoningumo ir didesnės tvarkos mieste“, - sakė vedėjas.  


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą