Turi iniciatyvą Alytaus miestui? Tuomet jos laukiame iki balandžio 11 dienos

Prieš penkerius metus startavęs Alytiškių iniciatyvų projektas vėl laukia naujų miestiečių idėjų, kurios pagyvintų įvairias miesto erdves. 

Šis projektas sėkmingai įsitvirtino Lietuvoje ir jo modeliu jau naudosi daugiau kaip dvi dešimtys savivaldybių, dalis kitų ketina tokį biudžeto planavimo principą taikyti ateityje.  

Šiais metais jūsų idėjų laukiame iki balandžio 11 dienos.

Iniciatyvas gali teikti kiekvienas gyventojas nuo 16 metų, kuris nori, kad tam tikrose miesto viešosiose erdvėse atsirastų įvairūs infrastruktūros ar laisvalaikio elementai ir, žinoma, yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą Alytuje.

Per 2018–2021 metus alytiškiai pateikė 57 projektus, iš jų buvo balsuojama dėl 37. Šiuo metu yra įgyvendinti projektai „Alytus-Myliu“ miesto vartai, „Dainų slėnis – gyvas“, Grilio zonos Jaunimo parke, Bronzinės voverės su riešutu skulptūra, Aktyvus laisvalaikis šeimai ir grojantys suoliukai „Su gaivia bangele..“. Įgyvendinimo stadijos yra Miesto sodo koncertinės erdvės projektas, vaikų erdvė A. Matučio parke ir šiukšliadėžės šunų ekskrementams.   

Iniciatyvų konsultacinė grupė kviečia nieko nelaukti ir siūlyti savo idėjas, kurios pagerintų Alytaus miesto viešąsias erdves. Manome, kad jūs turite minčių, kaip galėtų būti pagyvinti Dailidės ežerėliai, Likiškių parkas, teritorija šalia Gulbynės ežerėlio, bendruomenių teritorijos ar kitos miesto vietos. 

Visos teikiamos iniciatyvos turi būti viešosios infrastruktūros (išskyrus gatvių/kelių, šaligatvių, pėsčiųjų, dviračių takų įrengimą, rekonstrukciją ir remontą), nekomercinės, gyvenamosios aplinkos gerinimo projektai, kuriems eksploatuoti nereikalinga nuolatinė aptarnaujančio asmens priežiūra.

Ką reikia nurodyti pildant paraišką:

Asmens duomenis

Projekto pavadinimą, vietą ir trumpą idėjos aprašą

Projekto sąmatą

Nuotrauką (-as) ar brėžinį (-ius) 

Surinkti 20 iniciatyvai pritariančių alytiškių balsų

Eksploatacinės išlaidas (pvz., ar bus reikalingas elektros tiekimas, apšvietimas, įrangos perdažymas ar kt.)

Mažos vertės kategorijos projektams skiriama iki 25 tūkst. eurų, o didelės – iki 150 tūkst. eurų. Iniciatyvos bus 100 proc. finansuojamos iš savivaldybės biudžeto lėšų.

Taip pat kviečiame jus kovo 3 d. 15.30 val. dalyvauti mokymuose, kuriuose išgirsite, kaip tinkamai užpildyti paraiškos formą, kuriose miesto erdvėse galima siūlyti iniciatyvas ir kokios iniciatyvos yra tinkamos. Nuotolinio prisijungimo nuoroda https://us06web.zoom.us/j/81160810685

Projektų idėjų pasiūlymus su teisingai užpildyta paraiškos forma galite palikti Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame Rotušės a. 4, Alytuje, arba atsiųsti el. p. info@alytus.lt. Konsultacija suteikiama el. p. mindaugas.vaiksnoras@alytus.lt  arba mob. tel. 8 686 12 741. 

Informacija apie valstybinius žemės sklypus suteikiama:
Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyrius el. p. vilma.bartuseviciene@alytus.lt, tel.  8 620 24 759.

Informacija apie infrastruktūrinių objektų statybą:
Statybos skyrius el. p. sigitas.stumbras@alytus.lt, tel. 8 698 25 173.
Miesto ūkio skyrius el. p palmira.raskauskiene@alytus.lt, tel. 8 620 24 019.

Tvarkos aprašas ir paraiškos forma

 
AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą