VMI ragina laiku pateikti duomenis apie išmokas gyventojams

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad iki vasario 15 d. iš mokesčius išskaičiuojančių asmenų laukia duomenų apie 2021 m. gyventojams išmokėtas A ir B klasės pajamoms priskiriamas išmokas. Informaciją apie nuolatinių Lietuvos gyventojų praėjusias metais sumokėtas gyvybės draudimo, pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus, apie sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, studijų įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas taip pat turi pateikti ir vadinamieji tretieji asmenys - bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt. 

Duomenis apie išmokas Alytaus apskrityje turi pateikti 4,3 tūkst. mokesčių mokėtojų: 3,7 tūkst. juridinių ir beveik 640 fizinių asmenų. Šiuo metu VMI duomenis yra pateikę 59 proc. minėtų mokesčių mokėtojų.

„Deklaravimo proceso sklandumas nemaža dalimi priklauso nuo teisingų, tikslių ir laiku pateiktų duomenų apie gyventojams išmokėtas sumas, išskaičiuotą bei sumokėtą pajamų mokestį. Remiantis šiais duomenimis, VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje suformuoja preliminariąsias pajamų deklaracijas, kurias gyventojams belieka tik pateikti,“ – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad šių mokesčių mokėtojų pareigingumas padės gyventojams lengviau ir paprasčiau įvykdyti pareigą pateikti metinę pajamų deklaraciją.

Kauno AVMI primena, kad tiek teikiant duomenis apie A, tiek apie B klasės išmokas, naudojama ta pati deklaracijos forma – GPM312. Šią ir kitas formas bei jų pildymo taisykles galima rasti EDS interneto svetainėje, formų sąraše nurodžius atitinkamą formos kodą.

Daugiau informacijos, susijusios su duomenų apie A ir B klasių išmokas, gyventojų patirtų išlaidų teikimą, visais kitais mokestiniais klausimais, galima rasti VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt, taip pat paskambinus trumpuoju numeriu 1882. Telefoninės konsultacijos yra įrašomos ir saugomos 5 metus bei prilygsta rašytinėms konsultacijoms.

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą