Tvarkomos miesto gatvės, šaligatviai ir takai

Mieste įpusėjo po kiekvienos žiemos jau įprasti pavasariniai miesto gatvių valymo darbai. Šių metų žiemą dažnai sningant ir formuojantis plikledžiui, žvyro ir druskos mišinio buvo išpilta daug, todėl gatvėse liko smėlio ir žvyro, kuris buvo išbarstytas ant apledėjusio asfalto, sankaupų. Net nelaukus, kol orai bus tinkami drėgnam valymui, pradėtas sausas šlavimas, smėlis ir žvyras valomi kartu su kitomis pakelėje esančiomis šiukšlėmis.

Esant palankioms oro sąlygoms, pliusinei temperatūrai visą parą, valymo darbai turėtų būti atlikti per mėnesį. Kadangi naktimis dar iki šios dienos spaudžia šaltukas, valymo darbų pabaigos terminas, ko gero, bus pratęstas, tačiau miesto gatves stengiamasi nuvalyti kaip galima greičiau.

Gatvių švara besirūpinanti bendrovė UAB „Raguvilė“ gatves valo kiekvieną dieną – dėl rytais pasitaikančios minusinės oro temperatūros darbas dažniausiai pradedamas atšilus, apie 10 valandą ir baigiamas vakare, vėstant orui. Pirmiausiai valomos pagrindinės gatvės, vėliau – mikrorajonų gatvės, paskui – individualių namų kvartalų gatvės.

Kadangi šiuo metu vyrauja sausi orai, lietus nenuplauna susikaupusių nešvarumų, gatves tenka valyti ir po keletą kartų. Visų gatvių valymas pagal sutartinius įsipareigojimus turi būti pabaigtas iki balandžio vidurio. 

Miesto gatvių valymo kokybei daro įtaką ir šalikelėje palikti automobiliai – tokiu atveju ne tik neišvaloma vieta po automobiliu, bet dar keli metrai aplink jį, o vėliau vėjas nešioja smėlį ir dulkes, tad gatvė vėl tampa nešvari. Prašome alytiškių esant galimybei dienos metu automobilius patraukti nuo gatvių ir juos statyti kiemuose.  

Tuo pačiu metu tvarkomi ir pėsčiųjų takai, šaligatviai. Šiuos darbus mieste atlieka trys įmonės: UAB „Raguvilė“ ir UAB „2MP“ tvarko miesto mikrorajonus, o parkų, takų ir aikštelių švara rūpinasi UAB „Stebulė“. Taip pat pradėtos tvarkyti ir miesto gatvių duobės. Jas asfaltuoja UAB „Parama“.

Prie pavasarinės tvarkos kviečiami prisijungti ir miesto gyventojai. Savo teritorijų švara pasirūpinkime patys, kad po žiemos likusios šiukšlės kiemuose nebadytų akių. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą