Kiek kartų ištraukti ištuštinimui mišrių atliekų konteinerį?

Mišrių atliekų konteinerį ištuštinimui ištraukti reikia tik tada, kai jame yra prikaupta pakankamai daug atliekų. Pustuščio konteinerio traukti ištuštinimui neverta, nes kiekvieno šio konteinerio pakėlimas kainuoja.  

Alytaus miesto ir Alytaus rajono savivaldybėse už vieną 120 litrų konteinerio pakėlimą yra nustatytas 1 euro, už 240 litrų – 2 eurų mokestis. Jis skaičiuojamas nepriklausomai nuo konteineryje esančių atliekų kiekio. 

Minimalus mažesnių, 120 litrų talpos, konteinerių ištuštinimo kiekis yra 12 kartų per metus. 240 litrų talpos konteinerių minimalus ištuštinimo kiekis – 8 kartai per metus. Už tiek ištuštinimų gyventojui yra skaičiuojama kintamoji rinkliavos dalis. 

Jeigu 240 litrų talpos konteineris ištuštinimui ištraukiamas kiekvieną mišrių atliekų surinkimo dieną, t.y. 12 kartų per metus, gyventojui tenka mokėti 8 eurais daugiau.   

Primename, kad individualūs konteineriai turi būti laikomi prie namų ir ištuštinimui prie gatvės ištraukiami tik tą dieną, kai pagal grafiką turi būti surenkamos atliekos.  

Vis dar pasitaiko atvejų, kai gyventojai savo konteinerius nuolat laiko paliktus prie gatvės. Atliekų vežėjai juos pakelia kiekvieno apvažiavimo metu. Pakėlimas būna įskaičiuotas į rinkliavą ir gyventojui tenka už tai mokėti. 

Kad nereiktų mokėti už tuščio konteinerio pakėlimus: 

atliekų konteinerį laikykite savo namų kieme, o ne prie gatvės

neištraukite konteinerio ištuštinimui, jeigu jame yra nedaug atliekų.  

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą