Santaikos gatvės rekonstrukcijai – pirmieji du milijonai eurų

Antradienį Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Ona Balevičiūtė ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Rimantas Lipkevičius pasirašė tranzitinių Ulonų ir Santaikos gatvių susisiekimo komunikacijų finansavimo sutartį. 

Finansavimo sutarties darbų vertė – beveik du milijonai eurų.

Santaikos gatvės rekonstrukcijos darbai prasideda šiomis dienomis. Juos atliks bendrovė „Alkesta“. Šiuo etapu planuojama iki gruodžio pradžios Santaikos ir Likiškėlių gatvių susikirtime įrengti žiedinę sankryžą, taip pat nuo Pulko gatvės žiedo iki beveik kavinės "Po gluosniu"kapitaliai sutvarkyti Santaikos gatvę, greta įrengiant pėsčiųjų ir dviračių taką. 

„Iš tiesų smagu, ministre, kad jūsų žodžiai palengva virsta darbais ir tranzitinės miesto gatvės rekonstrukcijos tempai įgauna pagreitį. Nuoširdus ačiū už paramą ir pagalbą miestui“, – po sutarties pasirašymo susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui dėkojo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Jo teigimu, tai, kad iš 35 savivaldybių pateiktų projektų finansuojami tik septyni, o Alytus yra vienas iš jų, parodo, jog bendras savivaldybės, ministerijos, Kelių direkcijos darbas, laiku atlikti namų darbai suteikia galimybę rasti sprendimus ir finansavimą svarbiai susisiekimo infrastruktūros pagerinti.

„Tai mums labai svarbu, kadangi šios gatvės rekonstrukcija tampa valstybinės reikšmės objektu, į jį bus investuojamos valstybės ir, tikėtina, ES lėšos, o mūsų lėšos biudžete liks lėšų kitoms miesto gatvėms remontuoti ir naujoms asfaltuoti“, – susitikimo metu sakė M. Cesiulis.  

Pasak ministro M. Skuodžio, labai malonu dirbti su savivaldybe, kuri aiškiai žino prioritetus, turi juos susidėliojusi. „Žinoma, šiandien situacija nuo ankstesnių mūsų pokalbių su savivaldybe prieš gerą pusmetį yra dar labiau pasikeitusi. Kalbame apie karinio mobilumo poreikį. Siekiame, kad greta „Via Baltikos“ atsirastų alternatyva ir ši kelio jungtis su Lenkija nuo Vilniaus per Lazdijus būtų įtraukta į transeuropinės reikšmės kelių žemėlapį“, – sakė ministras.

Mero teigimu, kiekviena rekonstrukcija sukelia tam tikrų nepatogumų gyventojams, tačiau ieškoma sprendimų, kad laikini eismo apribojimai būtų kuo mažesni ir keltų kuo mažiau problemų. „Pirmadienį tarėmės su Santaikos gatvėje įsikūrusių verslo įmonių, prekybos centrų atstovais, rangovai paaiškino, kaip bus organizuojamas transporto priemonių eismas rekonstrukcijos metu. Susitiksime su aplinkinių gatvių gyventojais jiems taip pat bus viskas paaiškinta, tad tikimės, kad tam tikros Santaikos gatvės atkarpos uždarymas didelių ir neišsprendžiamų problemų nesukels“, – atsiprašydamas už atsirasiančius nepatogumus ir prašydamas gyventojų supratingumo, sakė N. Cesiulis.  


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą