Sėkmingai startavo Užimtumo didinimo programa

Jau kelerius metus Alytaus miesto savivaldybės administracija skatina darbdavius dalyvauti Užimtumo didinimo programoje. Ji skirta Alytaus miesto gyventojams, kurie susiduria su sunkumais įsitraukdami į darbo rinką bei adaptuodamiesi joje, kurių pajamos yra ribotos ar nepakankamos dėl esamos bedarbystės, darbinių įgūdžių stokos, turimo neįgalumo ar kitų nedarbo priežasčių. Programos tikslas – padidinti mažiausias pajamas turinčių asmenų užimtumą, motyvaciją integruotis į darbo rinką, mažinti socialinę atskirtį bei atkurti darbinius įgūdžius. 

Užimtumo didinimo programos tikslinė grupė – Alytaus miesto gyventojai, turintys bedarbio statusą, arba nedarbingi asmenys, kurie yra piniginės socialinės paramos gavėjai, asmenys, patiriantys socialinę riziką ir vyresni kaip 40 metų asmenys, neįgalieji asmenys, moksleiviai/studentai. 

2022 metais Užimtumo didinimo programai Alytaus mieste skirta 169,9 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų ir 53,2 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto lėšų. 

Alytaus miesto savivaldybės administracija, siekdama padidinti užimtumą ir padėti miesto gyventojams integruotis į darbo rinką, vasario mėnesį kvietė Alytaus mieste veikiančias nevyriausybines organizacijas, viešąsias ir biudžetines įstaigas, labai mažas, mažas ir vidutines verslo įmones teikti paraiškas ir dalyvauti Užimtumo didinimo programos darbdavių atrankos konkurse.

Į kvietimą atsiliepė 22 įstaigos ir įmonės. Jose planuojama per 2022 m. įdarbinti 58 asmenis. Iš valstybės biudžeto  planuojama įdarbinti 36 asmenis suteikiant kompensaciją darbdaviui nuo 30 iki 100 proc. Savivaldybės biudžeto lėšomis remiamas negalią turinčių asmenų ir moksleivių/studentų įdarbinimas. Planuojama per 2022 m.  įdarbinti 10 negalią turinčių asmenų ir 12 moksleivių/studentų, darbdaviams  kompensuojant  iki 100 procentų įdarbinimui reikalingų lėšų.

Per 2022 balandžio–gegužės mėnesius 16 darbdavių jau įdarbino 28 asmenis, todėl galima drąsiai teigti, kad Užimtumo didinimo programa startavo sėkmingai. 

Socialinės paramos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą