Alytuje planuojama statyti senjorams skirtus globos namus

2023 m. Alytuje turėtų būti pastatyti senjorams skirti globos namai. Juos Dzūkijos sostinėje ketina statyti Prancūzijos įmonė SAS „OPI Conseil“ „Big Family House“. 

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir SAS „OPI Conseil“ / „Senior Group“ vystymo direktorė Laure Micheu pasirašė susitarimo memorandumą.

Kaip numatyta memorandume, prancūzų kompanija Alytaus mieste ketina statyti tris pastatus, kuriuose bus įkurtos nedidelės šeimos namų tipo senjorų rezidencijos „Big Family House“, skirtos senyvo amžiaus asmenims, kuriems reikalinga globa. 

„Džiugu, kad į mūsų miestą ateina užsienio kompanijos, kurios mato Alytų kaip perspektyvų miestą, kuriame nori investuoti ir teikti paslaugas. Tokie globos namai mums  yra reikalingi. Be to senstančiai visuomenei yra labai svarbu turėti galimybę pasirinkti būdą, kaip oriai praleisti senatvę“, – pasirašęs susitarimo memorandumą sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis. 

Anot SAS „OPI Conseil“ / „Senior Group“ vystymo direktorės L. Micheu,  „Big Family House“ rezidencijose galės apsigyventi 125 senjorai, o bendros investicijos į šių namų statybas ir įrengimą sieks apie  5–6 mln. Eur.

Globos namuose gyvensiančių senjorų globai, pasitelkiant modernias technologijas, būtų teikiamos kokybiškos sveikatos priežiūros paslaugos, o įdiegtos architektūrinės ir technologinės inovacijos senoliams užtikrintų kokybišką ir įdomų gyvenimo būdą – senjorai visi kartu gyventų kaip viena didelė šeima. Šiuose globos namuose taip pat galėtų įsikurti ir Alzheimerio bei kitomis demencijos ligomis sergantys senjorai, kuriems būtų taikomos specialios gydymo programos. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą