Alytus pražydo: pasodinta tūkstančiai naujų gėlių

Šiemet atnaujintuose gėlynuose Alytaus mieste apsodinta apie 10 tūkstančių naujų gėlių, kurios žydi įvairiu vasaros metu, todėl tiek pakelėse, tiek daugiabučių namų kiemuose akį džiugina daugybė besikeičiančių spalvų. 

Mieste ne tik atnaujinti esami, anksčiau primiršti, gėlynai, bet įrengti ir šeši nauji - nuo šiol gėlių skleidžiamas aromatais ir grožiu galima gerėtis įvairiose miesto vietose. Daugybės pagyrų sulaukė ir pražydusi Naujoji gatvė - baltai ir raudonai nušvitę rožynai džiugina akį prie žiedo ir tarpukelėje tarp Žuvinto ir Vilties gatvių.

Jaunimo parke besilankančius pasitinka ant stulpų pakabinti vazonai su gėlėmis, kurios dar tik skleidžia pirmuosius žiedus. Naujas gėlynas jame suformuotas ir prie Meilės labirinto.

„Labai smagu, kad prie gražinimo darbų neraginti prisijungė ir privačių namų gyventojai, ir daugiabučių bendrijos. Visada iš užsukusių į  Alytų svečių sulaukiu komentarų, kad čia labai gražu ir žalia, tad pastangos nelieka neįvertintos", - džiaugiasi Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Taip pat mieste jau pasodinta daugiau kaip 600 vienetų medžių ir krūmų, rudenį planuojama pasodinti dar tiek pat krūmų ir medžių sodinukų. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą