Memorandumas dėl individualiems poreikiams pritaikytos infrastruktūros

Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė savivaldybės prisijungimui prie Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos inicijuoto Memorandumo dėl transporto priemonių ir transporto fizinės ir informacinės infrastruktūros pritaikymo individualių poreikių turintiems žmonėms.

Šis memorandumas dar pernai metų birželio 1 d. buvo pasirašytas su įvairiomis organizacijomis, o šiemet prie jo jau prisijungė daugiau kaip 30 savivaldybių. Jis skirtas užtikrinti individualių poreikių turinčių žmonių visavertį judumą ir galimybę naudotis pritaikyta transporto infrastruktūra.

Memorandume ministerijai, savivaldybėms, organizacijoms iškelti tikslai, kuriuos turi įgyvendinti jį pasirašiusios šalys. Savivaldybių infrastruktūra turi būti pritaikyta individualių poreikių turintiems žmonėms, t. y., pritaikytos transporto priemonės, stotelėse nuleisti bortai, įdiegta elektroninio bilieto sistema, matomas autobusų judėjimas realiu laiku, taip pat takai, automobilių aikštelės, sankryžos, perėjos bei kiti dalykai, pritaikyti riboto judumo žmonėms, tai pat ir interneto svetainės bei programėlės. 

Galime pasidžiaugti, kad daugelį minėtų objektų Alytaus miesto savivaldybė pagal Darnaus judumo planą jau yra pritaikiusi ir toliau tobulina. Ateityje planuojama įdiegti transporto balso sistemą. Šiemet yra nupirkti dar 9 viešojo transporto laukimo paviljonai, jie papildys jau esamą viešojo transporto infrastruktūrą, ateityje planuojama plėsti ir informacinių švieslenčių sistemą. 

Kiekviena savivaldybė ir organizacija turės ministerijai pateikti planus, kuriuose inicijuos pokyčius, o galutinį, apibendrintą Lietuvos transporto sektoriaus pritaikymo individualių poreikių turintiems žmonėms planą 2023 m. pradžioje ketinama patvirtinti susisiekimo ministro įsakymu.

Minėtas memorandumas galios 10 metų, taip pat numatyta galimybė jį pratęsti dar 5 metams. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą