Alytaus S. Kudirkos ligoninėje – universaliems poreikiams pritaikytas kabinetas

Negalią turintiems, sunkiau judantiems asmenims Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje bus įkurtas universalius poreikius atitinkantis kabinetas, kuriame ligoninėje besilankantys pacientai gaus įvairaus tipo paslaugas. 

Pirmadienį Alytaus miesto Neįgaliųjų reikalų komisijos inicijuotame susitikime su Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoju Povilu Labuku, savivaldybės administracijos Statybos skyriaus specialistais, ligoninės atstovais ir asociacijos „Savarankiškas gyvenimas“ atstovu buvo aptarta kabinete reikalingo keltuvo poreikis, įrangos pritaikymas ir patalpų remonto darbai.  

„Neįgaliųjų reikalų komisijoje turime aktyvius žmones: Kristiną Dudonytę ir Gediminą Freiteką, kurie siekia, kad būtų sprendžiamos problemos, su kuriomis susiduria neįgalieji. Džiaugiamės, kad negalią turinčių žmonių prašymas buvo išgirstas ir į jo įgyvendinimą įsijungė ligoninė ir asociacija „Savarankiškas gyvenimas“. Asociacijos atstovai išsakė, ko reikia. Planuojame vizitą ir į Santaros klinikas, kuriose pasitarsime su specialistais dėl šio kabineto įrengimo ir funkcionalumo. Siekiame, kad kabinetas aptarnautų ir senjorus, ir žmones kuriems sunku judėti, nes ši paslauga labai reikalinga pacientams kurie turi sunkumų“,- po susitikimo sakė Neįgaliųjų reikalų komisijos pirmininkas Sigitas Leonavičius.

Tikimasi, kad toks kabinetas bus vienas pažangiausių Lietuvoje, o pats kabinetas bus vieta, kurioje ne pacientai ateitų pas gydytoją, bet gydytojas ateitų pas pacientus. 

„Manome, kad privalu reaguoti į negalią turinčių žmonių norus. Turim atkreipti dėmesį, ne tik kaip geriau ir patogiau patekti į ligoninę, bet ir kaip suteikti paslaugas. Išsakytam norui turėti atskirą kabinetą pritariame ir jau ankščiau pateikėme keletą variantų iš kurių jie išsirinko tinkamiausią ir čia gaus daugiau paslaugų vienoje vietoje“,- sakė ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas. 

Asociacijos „Savarankiškas gyvenimas“ atstovo Gedimino Freiteko teigimu, toks kabinetas labai reikalingas, nes tam tikras paslaugas yra sunku gauti. Jis džiaugiasi, kad šią mintį palaikė ir politikai, ir ligoninės vadovai.

Šio kabineto įrengimui iš miesto biudžeto planuojama skirti apie 25 tūkstančius eurų. 

„Tikimės, kad per pora savaičių identifikuosime ko tiksliai reikia ir tada pradėsime viešųjų pirkimų procedūras, pirksime įrangą, atliksime kabineto kosmetinį remontą“, - sakė vicemeras P. Labukas. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą