Akcija „Pasimatuok negalią“ – galimybė kiekvienam pajusti neįgaliųjų problemas

Alytaus miesto savivaldybės neįgaliųjų reikalų komisija prie Alytaus miesto savivaldybės tarybos, minėdama Tarptautinę  žmonių su negalia dieną organizuoja socialinę akciją „Pasimatuok negalią“

Aplinkos ir informacijos (ne)prieinamumas yra viena esminių problemų, nes žmonės su negalia turi teisę lygiai su kitais visuomenės nariais dalyvauti visose gyvenimo srityse.

Ar kada susimąstėte, kaip regėjimo negalią turintis asmuo pereina kelią savarankiškai, jeigu nėra taktilinio tako ir/arba garsinio signalo, o jam reikia nukeliauti iki autobusų stotelės, kad galėtų nuvykti į darbo vietą? 

Kaip žmogui su judėjimo negalia patekti į Alytaus miesto savivaldybės tarybos salę, kurioje vyksta įvairios diskusijos? Ar kaip judėjimo negalią turinčiam vaikui nuvykti į ugdymo įstaigą, kai aplinkui laiptai?
Kaip žmogui su klausos negalia pasinaudoti medicinos paslaugomis Alytaus miesto ligoninėje? Ar pasinaudoti paslaugomis pačioje Alytaus miesto savivaldybėje?
Tam, kad jums būtų lengviau atsakyti į šiuos klausimus, šių metų gruodžio 1 dieną kviečiame Jus „pasimatuoti negalią“. Galėsite pasirinkti judėjimo, regos arba klausos negalios išbandymą arba pabūti žmogaus su negalia asmeniniu asistentu.

Programa:
12.00-12.10 val. socialinės akcijos atidarymas Rotušės aikštėje (įžanginis komisijos pirmininko Sigito Leonavičiaus, Kristinos Dūdonytės žodis);
12.10-12.25 val. negalios išbandymai Alytaus miesto savivaldybės administracijoje;
12.25-13.30 val. negalios išbandymai maršrutu Rotušės a.– Alytaus J. Kunčino viešoji biblioteka – Neįgaliųjų techninės pagalbos centras – Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė – Alytaus Dzūkijos mokykla
13.30-14.00 patyrimai ir diskusija Alytaus jaunimo centre.

Prašome apie dalyvavimą informuoti iki lapkričio 25 dienos, užpildant šią registracijos formą: 
https://docs.google.com/forms/d/1zvfK65lye54UnyVYhRubS-fgd_TxWoX7sL6jbqCSjek/edit


Socialinės paramos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą