Prie Alytaus Likiškėlių progimnazijos įrengti nauji kelio ženklai

Šalia Alytaus Likiškėlių progimnazijos ir lopšelio-darželio „Boružėlė“ įrengti nauji kelio ženklai, leidžiantys tik vienpusį eismą. 

Prie šios mokyklos ir darželio, rytais ir vakarais, kuomet gyventojai važiuoja į darbą ar grįžta po jo, o tėveliai savo vaikus veža ir parsiveža iš progimnazijos bei lopšelio-darželio „Boružėlė“  susidaro sudėtingos eismo sąlygos. Šioje vietoje vairuotojai važiuoja visomis kryptimis, o pravažiavimai yra siauri, todėl sudėtinga prasilenkti.

Saugaus eismo komisijos sprendimu nurodyta įrengti kelio ženklą Nr. 301 „Įvažiuoti draudžiama“, už įvažiavimo į Likiškėlių g. 16 kiemą bei prie Likiškėlių g. 18 daugiabučio namo kampo, kad būtų užtikrintas vienpusis eismas Likiškėlių g. atkarpoje nuo Likiškėlių g. 16 iki įvažiavimo į Alytaus Likiškėlių progimnazijos ir Alytaus lopšelio darželio „Boružėlė“ teritorijas.

Išvažiavime iš lopšelio darželio „Boružėlė“ bei Likiškėlių progimnazijos įrengtas kelio ženklas Nr. 402 „Važiuoti į dešinę“. 

Taip pat perkeltas kelio ženklas Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ prie įvažiavimo į progimnazijos teritorijoje esančią automobilių stovėjimo aikštelę ir kartu įrengta papildoma lentele Nr. 828 „Galiojimo laikas darbo dienomis 7 – 18 h“.

Nuo Likiškėlių gatvės, prie įvažiavimo į kiemus kairėje pusės įrengtas kelio ženklas Nr. 528 „Stovėjimo vieta“ su papildoma lentele Nr. 830 „Stovėjimo būdas“, kuris nurodo visoms transporto priemonėms stovėti tik važiuojamojoje dalyje išilgai (lygiagrečiai) šaligatvio.

Saugaus eismo komisija šiuos sprendimus priėmė pagal Likiškėlių progimnazijos prašymą, kurį pasirašė ir Alytaus lopšelio darželio „Boružėlė“ direktorė, DNSB „Likiškėlių g. 16“ ir „Likiškėlių g. 18“ pirmininkės. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą